Οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Κοινωνία

Οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa Leauge.

Τη χειρότερη δυνατή κλήρωση «έλαχε» η κληρωτίδα για τον πρωταθλητή Ελλάδας, ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι δύο αναμετρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6 ή 7 και 13 Αυγούστου, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Τούμπα και το δεύτερο στην Ολλανδία.

https://www.instagram.com/p/B0NzmfkoamH/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο Ολυμπιακός στις 23 και 30 Ιουλίου αντιμετωπίζει τη Βικτόρια Πλζεν για να πάρει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπασακσεχίρ.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα συνεχίσει στο Europa και στον γ’ προκριματικό, εκεί όπου θα βρει στον δρόμο του την βελγική Άντβερπ, με το πρώτο ματς να είναι εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου και το δεύτερο στο “Καραϊσκάκη” στις 15 του ίδιου μήνα.

https://www.facebook.com/OlympiacosFC/posts/2827563437258654

Αναλυτικά τα ζευγάρια

Μπασακσεχίρ – Βικτόρια Πλζεν / Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Άγιαξ

Αϊντχόφεν / Βασιλεία – ΛΑΣΚ

Μπριζ – Ντινάμο Κιέβου

Κράσνονταρ – Πόρτο

Ερυθρός Αστέρας / Ελσίνκι – Νιού Σεντς / Κοπεγχάγη

Σαμπουρτάλο / Ντινάμο – Φερεντσβάρος / Βαλέτα

Σουτιέσκα / ΑΠΟΕΛ – Ντάνταλκ / Καραμπάγκ

Κλουζ / Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σέλτικ / Νόμε Κάλιου

ΑΕΚ – Ατρόμητος – Άρης

Σε μια βατή κλήρωση, η ΑΕΚ έτυχε με τη Χόνβεντ (Ουγγαρία) ή την Κραϊκόβα (Ρουμανία) στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον αντίπαλο της να βγαίνει από τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου εκτός έδρας, ενώ ο δεύτερος έχει οριστεί για τις 15 Αυγούστου σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της Ένωσης.

https://www.facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL/posts/3073894975985293

Από εκεί και πέρα, αν ο Άρης περάσει το εμπόδιο της ΑΕΛ Λεμεσού θα βρει στο διάβα του μία εκ των Μόλντε ή Τσουκορίτσκι (8 και 15 Αυγούστου), ενώ ο Ατρόμητος, αν προκριθεί επί της Ντουνάιτσκα Στρέντα θα αναμετρηθεί με μία εκ των Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο (8 και 15 Αυγούστου με το πρώτο ματς εκτός).