Η Αθήνα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»
Κοινωνία

Η Αθήνα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»

Η Αθήνα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»

«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» ανακηρύχθηκε η Αθήνα, σε τελετή που έλαβε χώρα την Τρίτη στη Λισαβόνα. Πρόκειται για μια διοργάνωση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν η Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), η πόλη Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία), και το Άαρχους (Δανία), ενώ στον πρώτο γύρο είχαν αποκλειστεί πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Λισσαβόνα.

Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ, παρέλαβε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Αυτό το βραβείο αποτελεί μία τεράστια αναγνώριση της μεγάλης μας προσπάθειας να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό το διαφορετικό είναι που επιβραβεύεται σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης.

Το βραβείο έρχεται να επικροτήσει τις πρακτικές και τις μεθόδους που επιστράτευσε η δημοτική αρχή προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. «Η Αθήνα κέρδισε! Μόλις παραλάβαμε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακήρυξε την Αθήνα ως “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018”. Ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί!» έγραψε ο Δήμαρχος στην ανάρτησή του στο twitter.