Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Γαλλία: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές στα καύσιμα

Η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες.  Αυτό δήλωσε στους βουλευτές ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε χθες το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.

Συνελήφθη ο δολοφόνος του 18χρονου στην Καβάλα

Ένας 17χρονος μαθητής λυκείου αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Καβάλας, είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 18χρονου, επίσης μαθητή της Γ’ τάξης λυκείου αλβανικής καταγωγής  που βρήκε τραγικό θάνατο χθες το βράδυ μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο θώρακα.

Ο 17χρονος ομολόγησε την πράξη του κατά την προσαγωγή και την ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι λογομάχησε με τον 18χρονο, με τον οποίο ήταν φίλοι αλλά είχαν οικονομικές διαφορές, και στην προσπάθειά του να τον εκφοβίσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύγκρουση στον αέρα στρατιωτικών αεροσκαφών στην Ιαπωνία

Έξι στελέχη της αεροπορίας του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ αγνοούνται μετά τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών στον αέρα, πιθανόν κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του ενός με καύσιμα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιήσει τουλάχιστον τέσσερα αεροσκάφη και τρία πλοία για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία παραμένει σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ο ένας από τους αεροπόρους διασώθηκε και εξετάζεται από γιατρούς στη βάση Ιβακούνι, κοντά στη Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία), στα ανοικτά της οποίας έγινε η σύγκρουση στον αέρα. «Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για τους έξι εναπομείναντες Πεζοναύτες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Σώμα Πεζοναυτών (USMC).

Έρχεται στάση εργασίας στα τρόλεϊ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 από τις 12:00 έως τις 15:00. Τα οχήματα αναμένεται να αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 16:00 ή αργότερα.

Χιόνια στην Πάρνηθα και χαμηλές θερμοκρασίες

Στη Αττική για σήμερα Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ πιθανότητα χιονοπτώσεων υπάρχει για την Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά μέχρι το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα του νομού θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό εδώ.

Η κίνηση στους δρόμους

Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται σήμερα στην κυκλοφορία. Δείτε αναλυτικά την κίνηση και το χάρτη εδώ.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Πέμπτη σήμερα και στους κινηματογράφους βγαίνουν οι καινούργιες ταινίες της εβδομάδας. Ανάμεσά τους και μια δραματική περιπέτεια που εξιστορεί την τραγική ιστορία του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ.

Η αφίσα της ταινίας

Η αφίσα της ταινίας

Η ταινία “Kursk” (Odeon) εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.

Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Α΄ Αντρικού ρόλου Κόλιν Φερθ (Ο Λόγος του Βασιλιά) μαζί με ένα εντυπωσιακό καστ που συμπεριλαμβάνει τον Ματίας Σένερτς (Το Κορίτσι από τη Δανία), τη Λέα Σεϊντού (Αστακός) και τον Μαξ Φον Σίντοφ (Η Έβδομη Σφραγίδα).  Σκηνοθετεί ο Τόμας Βίντερμπεργκ, ενώ η παραγωγή είναι του Λικ Μπεσόν.