Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Ειδήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για το Σκοπιανό

Η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή θα ξεκινήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου. Αυτή είναι η ημερομηνία που ορίστηκε στη Βουλή της πΓΔΜ η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 80 βουλευτών. Αν οι Συνταγματικές αλλαγές κυρωθούν, όπως είναι και το επικρατέστερο σενάριο, τότε μένει στην ελληνική βουλή να κάνει το ίδιο, να υπερψηφίσει δηλαδή τη Συμφωνία, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε πολιτικό επίπεδι.

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Σύνοδος της Ιεράς Συνόδου, υπό το βάρος των όσων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου. Η συνεδρίαση των ιερέων της Ορθόδοξης εκκλησίας αναμένεται να διαρκέσει ως και την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει: “Όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα”.

Διάγγελμα Μακρόν με φόντο τα “Κίτρινα γιλέκα”

«Θέλω να κηρύξω σήμερα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα το βράδυ της Δευτέρας, ανακοινώνοντας τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε, για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια Γαλλία της εργασίας, της αξιοκρατίας, μια Γαλλία όπου τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από εμάς. Θέλουμε μια Γαλλία όπου η εργασία να μας επιτρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς» τόνισε. Προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού, αφορολόγητο στις υπερωρίες, ενώ έκανε έκκληση στους εργοδότες να καταβάλλουν κάποιο δώρο στο τέλος του έτους.

Στον αέρα η συμφωνία για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αποφάσισε τη Δευτέρα να αναβληθεί η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έκλεισε όσον αφορά το Brexit, προκειμένου να αποπειραθεί να εξασφαλίσει περισσότερες παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως οι Βρυξέλλες αρνούνται να ξαναδιαπραγματευτούν. Ενώ ολοένα περισσότεροι Βρετανοί κοινοβουλευτικοί αμφιβάλλουν για το εάν και κατά πόσον η Μέι, πιεζόμενη και βαλλόμενη πανταχόθεν, μπορεί να αποσπάσει κάποια ουσιώδη αλλαγή.

Ο Καιρός

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που ξεκίνησε ήδη από το  βράδυ της Δευτέρας 10/12 και από τα βόρεια και τον υδράργυρο να παραμένει περίπου 4-5 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη 13/12 είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες. Με θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα θα κυλήσει η Τρίτη σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Διαβάστε αναλυτική πρόβλεψη εδώ

Η κίνηση στους δρόμους

Με σημαντικές καθυστερήσεις και την Τρίτη το πρωί στην Εθνική οδό. Μεγαλύτερα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων σημειώνονται στο ύψος της Φιλαδέλφειας και στα δύο ρεύματα. Ικανοποιητική εμφανίζεται η ροή των αυτοκινήτων στην Κηφισίας και το ρεύμα προς κέντρο, με εξαίρεση μικρή καθυστέρηση στη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Κατεχάκη. Περισσότερη κίνηση αυτή την ώρα στην άνοδο, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου μέχρι και το Χίλτον, αλλά και από την Κατεχάκη ως και το Ψυχικό.

Δείτε αναλυτικό δελτίο κίνησης εδώ