Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Η εσωτερική επικαιρότητα

1. Αποκαθίσταται και θα επαναλειτουργήσει το Θέατρο του Λυκαβηττού μέχρι το προσεχές φθινόπωρο. Αυτό ανακοίνωσαν οι συντελεστές του έργου, η Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στον εμβληματικό χώρο του λόφου κάτω από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.

Παράλληλα, με την επαναλειτουργία του θεάτρου και την αποκατάσταση του ως μητροπολιτικού πολιτιστικού πόλου, θα αναδιαμορφωθεί και ο απαξιωμένος περιβάλλων χώρος μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.234.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η λειτουργία του Θεάτρου θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2. Την απαντήσή του αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Ώρα του Πρωθυπουργού  στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια.

3. Μηδενική ανοχή στο ρατσισμό είναι το μήνυμα της UEFA όταν ρωτήθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις ρατσιστικές αναφορές σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο αλλά και την εμφάνιση του «Μαύρου Ήλιου» των SS με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ΟΑΚΑ, στην συνάντηση του Nations League, ανάμεσα σε Ελλάδα και Εσθονία, την περασμένη Κυριακή.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι άρχισε την διενέργεια έρευνας για τα περιστατικά του ΟΑΚΑ και τόνισε: «Ο αγώνας για την εξάλειψη του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας από το ποδόσφαιρο, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την οργάνωσή μας. Η UEFA καταδικάζει αυτήν την αξιοθρήνητη συμπεριφορά και ανέκαθεν απέδειξε μηδενική ανοχή για κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων».

Ειδήσεις εξωτερικού

1. Σε «συμφωνία επί της αρχής» όσον αφορά την πολιτική διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις τους κατέληξαν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το σχέδιο συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις – το οποίο αφορά το εμπόριο, την ασφάλεια και άλλα κρίσιμα ζητήματα – ανοίγει τον δρόμο για μία οριστική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit έως το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής.

2. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου σήμερα να κλείσει τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, ακόμα και για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί με την άφιξη χιλιάδων μεταναστών από την Κεντρική Αμερική. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι έδωσε άδεια στον στρατό να κάνει χρήση «θανάσιμης βίας, εάν χρειαστεί».

Η κίνηση στους δρόμους

Πολύ αυξημένη αυτή την ώρα  (8.00 π.μ.) η κίνηση και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της Πέτρου Ράλλη. Αυξημένη κίνηση παρουσιάζει και το ρεύμα ανόδου της Κηφισίας από το ύψος της Κατεχάκη και το ρεύμα καθόδου στο ύψος των Αμπελοκήπων. Αυξημένη κίνηση και στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του Χίλτον. Προβλήματα υπάρχουν στην άνοδο της Λεωφ. Βενιζέλου στον Καρέα αλλά και στη Φιλολάου στο Παγκράτι.

Τι καιρό θα κάνει;

Για σήμερα, Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει σποραδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι χρήσιμες ειδήσεις της μέρας

Ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, για 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Ο δύο φορές βραβευμένος με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες Matteo Garrone (Reality, Gomorra) επιστρέφει με το Dogman, που αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ιταλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην επικείμενη τελετή τον Φεβρουάριο του 2019.

Η ιστορία, η οποία βασίζεται σε ένα πραγματικό περιστατικό που συγκλόνισε την Ιταλία και τον διεθνή τύπο με την αγριότητα της, βρίσκει στη μεθοδική προσέγγιση του Garrone μία ανεπιτήδευτη εξιστόρηση με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Marcello Fonte που απέσπασε το Βραβείο Αντρικής Ερμηνείας στις Κάννες.

Dogman στους κινηματογράφους από την Feelgood

Dogman στους κινηματογράφους από την Feelgood

Στις παρυφές μιας μητρόπολης, όπου ισχύει μόνο ο νόμος του πιο δυνατού, ο Marcello (Marcello Fonte), ένας μικροκαμωμένος και ευγενικός άντρας, μοιράζει τις μέρες του ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο για σκύλους, την αγάπη του για την κόρη του και μία αμφιλεγόμενη σχέση υποταγής με τον Simone, έναν πρώην πυγμάχο που τρομοκρατεί όλη τη γειτονιά. Αποφασισμένος να προφυλάξει την αξιοπρέπεια του, μετά από συνεχή ταπείνωση, ο Marcello καταστρώνει σχέδιο εκδίκησης με αναπάντεχη έκβαση.