Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Η εσωτερική επικαιρότητα


1.
Την κοινή βούληση να προχωρήσουν στην κατάθεση υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030 εξέφρασαν οι υπουργοί αθλητισμού Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας στην πρώτη συνάντηση που είχαν στο Βελιγράδι.

«Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από εδώ, είναι ότι ενωμένοι προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα.

2. Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η τελετή έναρξης του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

3. Κλήσεις σε απολογία για κακουργήματα σε δέκα νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» θα αποστείλει ο ανακριτής που χειρίζεται την δικογραφία, ο οποίος αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο αρχηγός του φορέα, Αρτέμης Σώρρας.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εξαπάτησης χιλιάδων πολιτών, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκισή του, με βασικό ισχυρισμό πως δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύω να εξαφανιστώ από την Ελλάδα».

Ειδήσεις εξωτερικού

1. Μήνυμα για μία νέα αρχή πρόκειται να στείλουν οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης  από το διήμερο Συνέδριό τους που αρχίζει στην πόλη Βελς στην Δυτική Αυστρία και κατά το οποίο, για πρώτη φορά στα 130 χρόνια της ιστορίας τους θα εκλέξουν ως αρχηγό τους μία γυναίκα, την 47χρονη πρώην υπουργό Υγείας Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ.

2. Η κλιματική αλλαγή θα κοστίσει στην αμερικανική οικονομία εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια έως το τέλος του αιώνα, καταστρέφοντας τα πάντα, από την υγεία στις υποδομές και την αγροτική παραγωγή, περιγράφει μια κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η έκθεση, που συντάχθηκε με εντολή του Κογκρέσου, με τη βοήθεια περισσότερων από 12 κυβερνητικών υπηρεσιών και οργανισμών στις ΗΠΑ (από το υπουργείο Γεωργίας έως τη NASA) και τουλάχιστον 300 επιστημόνων, υπογραμμίζει τον αντίκτυπο, όπως προβλέπεται, του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε κάθε γωνιά της αμερικανικής κοινωνίας, σε μια επιτακτική έκκληση για λήψη δράσης που βρίσκεται σε αντίθεση με την ατζέντα της διοίκησης Τραμπ, υπέρ των ορυκτών καυσίμων.

3. Ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες συνελήφθη την Παρασκευή στις ΗΠΑ με κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ονδούρας.

Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο, ο Χουάν Αντόνιο «Τόνι» Ερνάντες, ένας 40χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές στο Μαϊάμι.

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Στην ανάκληση τριών προϊόντων σοκολάτας προχώρησε ο ΕΦΕΤ καθώς σε αυτά ανιχνεύτηκε αλλεργιογόνος ουσία-φουντούκι που δε δηλωνόταν στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • Σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία «dragée αμυγδάλου γάλακτος», σε συσκευασία των 150 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης 30/09/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.” με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς.
  • Σοκολάτα γάλακτος με την εμπορική ονομασία “Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου”, σε συσκευασία των 100 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.” με έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.
  • Σοκολάτα μαύρη με 92% κακάο, με την εμπορική ονομασία “VIVANI”, σε συσκευασία των 80 γραμμαρίων, αριθμ. Παρτίδας L 18303 και ημερομηνία λήξης 07.2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε., Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.

Τι καιρό θα κάνει;

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε αναλυτική πρόβλεψη για το Σάββατο και την Κυριακή εδώ.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Ένα έργο ύμνο στον Αμαντέους Μότσαρτ «Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS – Το παιδί θαύμα» παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου πλησίον πλατείας Κοραή) σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ και κείμενα του συγγραφέα και μουσικού Θωμά Καραχάλιου, με τον Αντώνη Λουδάρο να ενσαρκώνει τον Μότσαρτ.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό την Βιέννη. Το ταξίδι ξεκινάει και μαζί του η ιστορία του μικρού Αμαντέους, ενός παιδιού θαύματος το οποίο αγάπησε τη μουσική, ταύτισε τη ζωή του μαζί της για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες.

Παραστάσεις: Σάββατο: 14:30/ Κυριακή: 11:30 και 14:30