Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Ληστεία με πυροβολισμούς, μεταξύ δύο δραστών και αστυνομικών, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια. Ο ένας δράστης συνελήφθη, ενώ ο άλλος διακομίστηκε τραυματισμένος στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν όπλα, προσπάθησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ, στην οδό Αναπαύσεως.

Στο σημείο βρέθηκαν, όμως, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ,

που δέχθηκαν πυροβολισμούς από τους δράστες. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα ο ένας δράστης να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο ΚΑΤ και ο άλλος να συλληφθεί.

Στρατιωτικό νόμο επέβαλε η Ουκρανία

Ουκρανοί βουλευτές ενέκριναν αργά σήμερα την πρόταση του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, διάρκειας 30 ημερών, σε περιοχές της χώρες που είναι πιο ευάλωτες σε μια επίθεση από τη Ρωσία. Επίσης ψήφισαν για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 31 Μαρτίου.

Η ψηφοφορία ήρθε έπειτα από την κατάληψη τριών Ουκρανικών πλοίων και τη σύλληψη 24 Ουκρανών ναυτών, από την Ρωσία την Κυριακή.

Ο Ποροσένκο, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίτερα σήμερα, δήλωσε πως θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη (28/11) αλλά είπε πως το διάταγμά του δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών ούτε ακύρωση των εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2019.

Δεν επιστρέφουν στην ένοπλη πάλη οι άνδρες των FARC

Τα μέλη των πρώην Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) δεν θα «ξαναπάρουν τα όπλα», διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Ροντρίγκο Λοντόνιο, ο ηγέτης της οργάνωσης — που αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα μετά το 2016 — παρά τις δολοφονίες δεκάδων άλλοτε γκεριγέρος και παρά το ότι δεν εφαρμόστηκε πλήρως η συμφωνία ειρήνης που συνήφθη πριν από δύο χρόνια.

«Δεν θα ξαναπάρουμε τα όπλα, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι υπάρχουν σήμερα ανώτερες μορφές πάλης», είπε ο Ροντρίγκο Λοντόνιο, γνωστός με το nom de guerre Τιμοσένκο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο στην Μπογοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας.

Το InSight πάτησε στον κόκκινο πλανήτη

Έπειτα από ένα διαπλανητικό ταξίδι διάρκειας σχεδόν επτά μηνών, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίστηκε στον ‘Αρη, έχοντας διασχίσει με επιτυχία την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη, επιβεβαίωσε η Nasa από το κέντρο της στην Πασαντίνα στην Καλιφόρνια.

Πριν από λίγο το InSight Έστειλε την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Η κίνηση στους δρόμους

Αυξημένη η κίνηση αυτή την ώρα (09.30) και στα δύο ρεύματα της Εθνική Οδού, από το ύψος του Περιστερίου μέχρι και την Μεταμόρφωση. Σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας από την Κατεχάκη ως και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σημαντικό μποτιλιάρισμα και στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Αθήνα. Κίνηση παρουσιάζεται όμως και στην Ηλιουπόλεως από το ύψος του Μετρό Αγίου Δημητρίου, ως και το νεκροταφείο.

Δείτε αναλυτικό δελτίο εδώ

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα μάλιστα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα εδώ