Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Πέρασαν οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και φορολογία επιχειρήσεων

Ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια οι τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, το κοινωνικό μέρισμα και η τροπολογία για το Μάτι. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει μείωση στον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά ως 30% και πως από βδομάδα θα δοθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κοινωνικό μέρισμα σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά.

Στην ψηφοφορία που έγινε, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

-την τροπολογία για το συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε “όχι” και το Ποτάμι που δήλωσε “παρών”.

-την τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε “παρών” και το Ποτάμι που δήλωσε “παρών”

-την τροπολογία για το Μάτι ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε “όχι” και το Ποτάμι που ψήφισε “παρών”.

-την τροπολογία για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος την ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το Ποτάμι που δήλωσε “παρών”.

Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Συνολικά 564 μετανάστες διασώθηκαν την Τετάρτη στη Μεσόγειο, ανοικτά των νότιων ακτών της Ισπανίας, ενώ άλλοι τρεις βρέθηκαν νεκροί, γνωστοποίησαν οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα.

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο απαίτησε τα κράτη-μέλη του NATO, ειδικά η Γερμανία, να αναπτύξουν πολεμικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα, για να υποστηρίξουν το Κίεβο στο μπραντεφέρ του με τη Μόσχα, μετά το χωρίς προηγούμενο επεισόδιο της Κυριακής με τις δυνάμεις της Ρωσίας στα ανοικτά της Κριμαίας.

Η ρωσική ακτοφυλακή συνέλαβε δια της βίας την Κυριακή τρία μικρά πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, όχι μακριά από την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, ανοίγοντας πυρ και τραυματίζοντας τρεις Ουκρανούς ναύτες.

Επρόκειτο για την πρώτη ανοικτή στρατιωτική αναμέτρηση ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και το ξέσπασμα, αργότερα την ίδια χρονιά, της ένοπλης σύρραξης στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτόν τον πόλεμο.

Σεισμός τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο

Μια «ασθενή» σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος τις πρώτες πρωινές ώρες, γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πρόκειται για μια από τις δεκάδες σεισμικές δονήσεις μετά τον μεγάλο σεισμό του Οκτωβρίου

Η κακοκαιρία έπληξε τη Λέσβο

Ζημιές προκλήθηκαν στη Λέσβο από την ισχυρή βροχόπτωση σήμερα το βράδυ. Καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος στον κάμπο της Γέρας και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Παλαιόκηπος από την υπερχείλιση ποταμού.

Η κακοκαιρία “Πηνελόπη” προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις που έφεραν χειμάρρους, κατολισθήσεις και φερτά υλικά στα χωριά της περιοχής του Πλωμαρίου με πληροφορίες να μιλούν και για πλημμυρισμένα σπίτια και αποθήκες. Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σε άλλα χωριά του νησιού.

Ο καιρός σήμερα

Ψυχρή εισβολή με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, μας επιφυλάσσει ο καιρός σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η ένταση των ανέμων θα φτάσει τοπικά και τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, η ΕΜΥ προβλέπει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε πιο αναλυτική πρόβλεψη εδώ

Προβλήματα στα πλοία της γραμμής

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Bruce Gooch και Lynn Vogt

Bruce Gooch και Lynn Vogt

Το “Από Μηχανής Θέατρο” και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Δημήτρης Μυλωνάς, σε συνεργασία με την καναδική θεατρική ομάδα New Fangled Stages δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα. Και οι δύο θεατρικοί οργανισμοί παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του διακεκριμένου Καναδού Bruce Gooch “Tangled Garden” ( ελληνικός τίτλος «Ο Κήπος») .

Η πρεμιέρα της ελληνικής παράστασης με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη δόθηκε στις 22 Οκτωβρίου. Σήμερα το «Από μηχανής Θέατρο» φιλοξενεί και την αγγλική παραγωγή του έργου με πρωταγωνιστές τον ίδιο το συγγραφέα Bruce Gooch και την Lynn Voght, σκηνοθετημένους από τους Jon Osbaldeston και Jon D. Rydl.

Η παράσταση θα παιχτεί επίσης και στις  6 και 13 Δεκεμβρίου.

Το θέμα του έργου είναι δύο μοναχικοί άνθρωπο σε μια διαδρομή τυχαία και κάποιες φορές κωμική που τους οδηγεί στην εμπιστοσύνη, την βαθιά κατανόηση και τελικά στην αγάπη.

Από Μηχανής Θέατρο: Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλέφωνο: 210 5232097