Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροσκάφος της Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα είναι απούσα κατά την έναρξη της συνόδου της G20 στο Μπουένος Άιρες, μετά την κατεπείγουσα προσγείωση που αναγκάστηκε να κάνει το αεροσκάφος με την κυβερνητική αντιπροσωπεία στην Κολονία (δυτικά) το βράδυ της Πέμπτης.  Ο χειριστής του κυβερνητικού αεροσκάφους ενημέρωσε τους επιβάτες του περί τις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) ότι θα έστρεφε το Έρμπας προς την Κολονία διότι τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε διακοπή λειτουργίας πολλών ηλεκτρικών συστημάτων. «Μην έχετε καμιά ανησυχία, θα προσγειωθούμε με απόλυτη ασφάλεια στην Κολονία», διαβεβαίωσε.

Ο πιλότος επέλεξε να κατευθυνθεί στην Κολονία διότι εκεί βρίσκεται η βάση του και το μόνο αεροσκάφος αντικατάστασης. Η προσγείωση ήταν δύσκολη και απότομη, καθώς το αεροσκάφος είχε ακόμη στις δεξαμενές πολύ μεγάλη ποσότητα καυσίμων, και οι χειριστές χρειάστηκε, πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως, να καταφύγουν στα φρένα του.

Αντιπαράθεση για τις καταλήψεις

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι καταλήψεις σχολείων, αλλά και τα περιορισμένης συμμετοχής μαθητικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα χθες, καθώς, από τη μία η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ότι κάνει τα «στραβά μάτια» στις κινητοποιήσεις, ενώ η ΝΔ καταδικάζει τις καταλήψεις.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Φωτιά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι, απεγκλώβισε έγκαιρα η Πυροσβεστική, μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χώρο Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων, στην οδό Δανουκάρα, στο Λαύριο.

Τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν διακομίστηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ενώ το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Το πρώτο debate για το Brexit

Το BBC συμφώνησε να φιλοξενήσει μια τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν με θέμα τη συμφωνία Brexit που κατέληξε με την ΕΕ η αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος.

Με tweet του ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι η Μέι «αποδέχθηκε την προσφορά του BBC να λάβει μέρος στην τηλεοπτική συζήτηση» στις 9 Δεκεμβρίου, δύο μέρες πριν την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία.

«Είμαστε χαρούμενοι που συμφώνησε και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα νέα από το κόμμα των Εργατικών», ανέφερε το BBC, σημειώνοντας ότι συζητά επίσης τη μορφή του τηλεοπτικού διαλόγου και με τα δύο κόμματα.

Δύο μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα απαίτησαν να έχουν ρόλο στην τηλεοπτική συζήτηση.

Η Μέι επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι προσκάλεσε τον Κόρμπιν σε τηλεοπτική συζήτηση, ενώ μέσω της δικής της εκστρατείας να πείσει τους βουλευτές του δικού της κόμματος να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Παρασκευή, τελευταία μέρα του Νοεμβρίου, προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε αναλυτική πρόβλεψη του καιρού εδώ

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες η εικόνα από την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής.

Πιο σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην Αττική Οδό από τη γέφυρα Κολοκυνθούς μέχρι τη Φιλαδέλφεια και στα δύο ρεύματα.  Πυκνή η ροή των οχημάτων σήμερα και στην Αττική Οδό, από την Μεταμόρφωση και ως τον κόμβο της Κηφισίας. Το πιο έντονο μποτιλιάρισμα φαίνεται στην Λεωφόρο Κηφισίας και στο ύψος του Γηροκομείου Αθηνών, τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο κίνησης εδώ

Δωρεάν παραστάσεις το Σαββατοκύριακο

Σε τρεις παραστάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο προσκαλεί το κοινό με δωρεάν είσοδο η Περιφέρεια Αττικής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν το Σάββατο (1/12/2018) και ώρα 15.00, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού», στην παιδική παράσταση «Αλαντίν» στη σκηνή της Φρυνίχου (Φρυνίχου 14, Πλάκα) και την Κυριακή 2/12/2018 και ώρα 17.30 στη σκηνή του Υπογείου (Πεσμαζόγλου 5) στην παράσταση «Δούλες».

Οι παραστάσεις, τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, και είναι εξ αναβολής από την σειρά των εκδηλώσεων που διοργάνωσε τον προηγούμενο μήνα η Περιφέρεια στο Αττικό ‘Αλσος.

Τα τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων (λόγω περιορισμένης χωρητικότητας θεάτρου) είναι:

Σκηνή Φρυνίχου (Αλαντίν): 2103222464

Σκηνή Υπογείου (Δούλες): 2103228706