Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Στη βουλή το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδεικνύει άμεσες και έμμεσες ευθύνες, κυρίως στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, τόσο για την περίοδο που ήταν υπουργός όσο και για την περίοδο που δεν ήταν.

Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται το πόρισμα είναι συνολικά επτά: το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές.

Στα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός

Τον Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στις 14:15 ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κτηνοτρόφους, μέλη του συνεταιρισμού.  Επίσης,  θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά.

Σαλβίνι και Ντι Μάιο στηρίζουν Κόντε στις διαπραγματεύσεις με την Ε.’Ε.

Την υποστήριξή τους στον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε εξέφρασαν με κοινό ανακοινωθέν τους οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μεταξύ των άλλων, οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων αναφέρουν ότι “με την Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος” και ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη “όσων πολιτών έμειναν πίσω” όπως και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. “Αφήνουμε την τύχη μας σε κατάλληλα χέρια, εκείνα του Τζουζέπε Κόντε”, τονίζουν στην ανακοίνωση.

Σήμερα ή την Τρίτη είναι πιθανό να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για μια αποτίμηση της πορείας του διαλόγου με τις Βρυξέλλες και της διαδικασίας έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Δεν πάει Παρίσι-Βερολίνο η Μισέλ Ομπάμα

Ακυρώνει το προγραμματισμένο ταξίδι της στο Παρίσι και στο Βερολίνο για την παρουσίαση του βιβλίου της η Μισέλ Ομπάμα. Ο λόγος; Θα παραστεί την Τετάρτη το πρωί στην κηδεία του 41ου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία των 94 χρόνων.

“Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι δίπλα στην οικογένεια Μπους στη γιορτή για τη μνήμη του προέδρου Τζορτζ Μπους. Αυτό δυστυχώς θα αποκλείσει της επισκέψεις μου στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Με έχει αγγίξει βαθιά ο ενθουσιασμός του κόσμου για το βιβλίο μου και εργάζομαι ώστε να επαναπρογραμματίσω το ταξίδι μου για του χρόνου”, αναφέρει η κυρία Ομπάμα.

” Ως δημόσιος λειτουργός, πατέρας και παππούς ο πρόεδρος Μπους ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους μας. Το πνεύμα του καθήκοντος και η ευγένεια που τον διέκριναν θα λείψει σε τόσους πολλούς, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς μας”, δήλωσε η κυρία Ομπάμα.

Παρελθόν για τον Πανιώνιο ο Ζοζέ Ανιγκό

Μια ημέρα μετά την την κακή εμφάνιση και την ήττα της ομάδας στην Λάρισα με 4-2, η διοίκηση του Πανιωνίου ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον 57χρονο Γάλλο προπονητή, ο οποίος είχε αναλάβει το καλοκαίρι. Στο διάστημα αυτό είχε στο πρωτάθλημα 5 νίκες,  5 ήττες και 2 ισοπαλίες.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Ζοζέ Ανιγκό κοινή συναινέσει. Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του», αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.facebook.com/www.panioniosfc.gr/posts/1909491565787355

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Παναττική 4ωρη στάση εργασίας  από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι έχει κηρύξει για σήμερα, Δευτέρα, η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία έλαβε την απόφαση ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με αναπηρία, στους γονείς τους, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο εργαζόμενο για θέματα αναπηρίας να μετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το συλλαλητήριο γίνεται ανήμερα της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ως αντίδραση στη φτωχοποίηση και την κοινωνική απομόνωση των Ατόμων με Αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις αλλά και των οικογενειών τους.

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός της Δευτέρας-Photo: EUROKINISSI

Ο καιρός της Δευτέρας-Photo: EUROKINISSI

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Για τη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Αστεροσκοπείο προβλέπει λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού εδώ.

Η κίνηση στους δρόμους

Πού θα συναντήσετε προβλήματα αυτή την ώρα; Κηφισός, Συγγρού, Κηφισίας, Μεσογείων. Δείτε το αναλυτικό δελτίο και τον χάρτη εδώ

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό θα δώσει ξεχωριστό αέρα στις γιορτές σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Η Επέλαση των Ξωτικών ξεκίνησε τη λειτουργία της με πάρα πολλές εκπλήξεις και εργαστήρια για τα παιδιά. Μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο μυστηριώδες Escape Room από το Trapped περιμένει μικρούς και μεγάλους με δύο διαφορετικά θέματα σε τέσσερα συνολικά δωμάτια. Επιπλέον, στο χώρο λειτουργεί  μια μεγάλη  χριστουγεννιάτικη αγορά μαζί με ένα πλούσιο food market!

https://www.instagram.com/p/BquBYJ2AOdP/?utm_source=ig_web_copy_link