Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Η εσωτερική επικαιρότητα

1. Συνταγματική και νόμιμη έκκρινε την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS) για τους δικηγόρους, γιατρούς, βιοτέχνες, εμπόρους και ελευθέρους επαγγελματίες, κ.λπ. το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι δικηγόροι και τα υπόλοιπα συνδικάτα ζητούσαν να ακυρωθεί το άρθρο 65 του νόμου 4446/2016 (μέτρα προώθησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και καταπολέμησης της απόκρυψης εσόδων) που επιβάλουν την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS),

2. Εγκαινιάζεται σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το έργο της τρίτης δεξαμενής στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας (στο Σαρωνικό κόλπο).

 

Η νέα δεξαμενή είναι χωρητικότητας 95.000  κυβικών μέτρων, με αναβαθμισμένο σύστημα αεριοποίησης και βελτιωμένες λιμενικές εγκαταστάσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η υποδοχή πλοίων χωρητικότητας έως 260.000 κυβικών, από 155.000 που είναι τώρα.

Ειδήσεις εξωτερικού

1. Νέες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ  σε έξι φυσικά πρόσωπα και τρεις εταιρείες, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες στις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Συρία.

Μεταξύ των εταιρειών είναι δύο ρωσικές εταιρείες, η Global Vision Group και η Promsyrioimport, ενώ στα φυσικά πρόσωπα συμπεριλήφθη ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Promsirjoimport, ο Αντρέι Ντογκάγιεφ.

2. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και  Βλαντίμιρ Πούτιν γιόρτασαν στην Τουρκία την ολοκλήρωση μιας σημαντικής φάσης στην κατασκευή ενός σημαντικού αγωγού αερίου που συνδέει τις δύο χώρες τους μέσω της Μαύρης Θάλασσας και φανερώνει την προσέγγιση ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα.

Στη διάρκεια τελετής, που έγινε με μεγάλη επισημότητα στην Κωνσταντινούπολη, οι δύο ηγέτες παρακολούθησαν μέσω βιντεοσύνδεσης την τοποθέτηση του τελευταίου σωλήνα στο μήκους 930 χιλιομέτρων υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού αυτού ο οποίος ονομάζεται «TurkStream» ή μερικές φορές «Turkish Stream».

3. Ένα πορτρέτο του Μάικλ Τζάκσον ως βασιλιάς Φίλιππος ο Β΄ της Ισπανίας και μια εκτύπωση με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ βρίσκονται μεταξύ των έργων τέχνης που θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση στο Παρίσι αυτήν την εβδομάδα, η οποία είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα αστέρα της ποπ μουσικής.

https://www.instagram.com/p/BqNW9VRgrjl/?utm_source=ig_web_copy_link

Με τίτλο ‘Michael Jackson: On the Wall’, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Grand Palais στη γαλλική πρωτεύουσα. Περιλαμβάνει μια σειρά πορτρέτων του Μάικλ Τζάκσον αλλά και έργα εμπνευσμένα από τον διάσημο καλλιτέχνη, μεταξύ αυτών κολάζ, βίντεο και εγκαταστάσεις.

Η κίνηση στους δρόμους

Η κίνηση στους κύριους οδικούς άξονες αυτή την ώρα (8.00 π.μ.)

Η κίνηση στους κύριους οδικούς άξονες αυτή την ώρα (8.00 π.μ.)

Προβλήματα στην κίνηση θα συναντήσουν αυτή την ώρα οι οδηγοί και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, στην άνοδο της Κηφισίας από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου από την Αρδηττού, στην Καλλιρόης από τη διασταύρωση με τη Συγγρού, στην Ηλιουπόλεως, καθώς και στη Φιλολάου στο Παγκράτι. Πολύ αυξημένη η κίνηση στην Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά καθώς και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Τι καιρό θα κάνει;

Για σήμερα, Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια της χώρας.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια και στα ανατολικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι χρήσιμες ειδήσεις της μέρας

1. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινάει επίσημα τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ, που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής προς τους αναζητούντες εργασία ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΠΑ ΟΑΕΔ Ελευσίνας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περίπου 3000 εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω, με διάρκεια ανεργίας τουλάχιστον έξι μήνες, που διαμένουν στους Δήμους Μάνδρας, Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που θα προσφερθούν είναι: Νέες Θέσεις Εργασίας (ΝΘΕ), Επιχειρηματικότητα-Αυταπασχόληση, Κατάρτιση, Κοινωφελής Εργασία.

Στόχος του νέου προγράμματος Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης (ΕΠΑ) είναι η διασφάλιση της διαρκούς διαθεσιμότητας ενός κεντρικού μενού αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους ανέργους, με τη διαδικασία του Profiling και την κατάρτιση του Ατομικού Σχεδίου Δράσης, για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

2. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί κι από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, μετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Ξεκινάει σήμερα 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, που διοργανώνεται φέτος από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν.

Η αφίσα του 31ου Πανοράματος

Η αφίσα του 31ου Πανοράματος

Η θεματικής της φετινής διοργάνωσης είναι ο πλούσιος, πολύμορφος και συχνά αναπάντεχος κόσμος της γυναίκας.

Φέτος το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου φιλοξενεί την ελληνο-ιταλικής καταγωγής ηθοποιό Valeria Golino που θα παρουσιάσει, αυτή τη φορά ως σκηνοθέτις, τη νέα της ταινία «Euforia», τη Ρωσίδα Elizaveta Stishova με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο «Suleiman Mountain» και την Κύπρια Τώνια Μισιαλή με την πρώτη της μεγάλου μήκους «Παύση».