6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής; Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα;

1. Αεροσκάφος εταιρείας low cost συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα. Το Boeing 737 της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air με 189 επιβαίνοντες, μέλη του πληρώματος και επιβάτες, συνετρίβη στα ανοικτά του νησιού της Ιάβας.

2. Πρόεδρος της Βραζιλίας εξελέγη τελικά ο ακροδεξιός Jair Bolsonaro με 55.1% των ψήφων, εγείροντας παγκόσμια ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς. Από τους πρώτους που έσπευσαν για συγχαρητήρια ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.

3. Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου που θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 του μήνα. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Τις εκπτώσεις θα διαδεχθεί στις 23 Νοεμβρίου η λεγόμενη “Black Friday”.

4. Βαρύ πένθος για την ομάδα της Leicester μετά τον τραγικό θάνατο του ιδιοκτήτη της ομάδας της. Με ανακοίνωσή της η ομάδα, επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρός της, ο Ταϊλανδός Vichai Srivaddhanaprabha σκοτώθηκε όταν συνετρίβη το ελικόπτερό του στο πάρκινγκ του King Power Stadium, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τη West Ham. Μαζί του σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα άτομα. Ευτυχώς, οι φόβοι ότι μαζί του ήταν και η κόρη του δεν επιβεβαιώθηκαν.

5. Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για πέμπτη φορά στην καριέρα του είναι ο Lewis Hamilton. O 33χρονος Βρετανός οδηγός της Mercedes αναδείχτηκε πρωταθλητής μετά και τον 19ο αγώνα του πρωταθλήματος, παρόλο που δεν βγήκε πρώτος. Η συνολική του βαθμολογία είναι 358 βαθμοί. Ο Hamilton ισοφάρισε τους τίτλους του θρυλικού Juan Manuel Fangio. Απομένουν άλλοι τρεις αγώνες για να του απονεμηθεί και επίσημα ο τίτλος.

6. Έκλεισε και επίσημα το MEGA, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου. Το Μεγάλο Κανάλι επέλεξε να μεταδώσει επεισόδια της αγαπημένης σειράς “Απαράδεκτοι”, όταν στις 2:08 το σήμα του διακόπηκε και επίσημα από τη Digea.

Το μαύρο στο Mega - Photo: EUROKINISSI

Το μαύρο στο Mega – Photo: EUROKINISSI