6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας!
Κοινωνία

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας!

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας!

Η επικαιρότητα τρέχει. Με τι ειδήσεις και νέα πρέπει να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Ειδήσεις και… ειδήσεις!


1.
Τέλος η βίζα για όσους ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με επιστολή των αρμόδιων αμερικανικών αρχών, οι Έλληνες δεν απαιτείται να εκδίδουν βίζα προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αμερική, καθώς η χώρα μας θα παραμένει οριστικά πλέον στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου. Κάθε χρόνο η Ελλάδα περνούσε από αξιολόγηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανήκει στο πρόγραμμα. Η διαδικασία αυτή πλέον δεν θα ξαναγίνει.

2. Φτωχότερο από σήμερα το ελληνικό θέατρο, με την απώλεια του Γιώργου Μιχαηλίδη. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας ήταν ιδρυτής του Ανοιχτού Θεάτρου και είχε συγγράψει και σκηνοθετήσει δεκάδες εμβληματικές παραστάσεις στην πολύχρονη καριέρα του, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. “Ο Συμβολαιογράφος” ήταν από τις εξαιρετικές δουλειές του στην ελληνική τηλεόραση. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης.

3. Άστραψε και βρόντηξε ο “Ορέστης” κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας. Περισσότερους από 20.000 κεραυνούς μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχε καταγράψει το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς ο “Ορέστης” κινούνταν μεταξύ νότιας Ιταλίας και Ελλάδας. Ήδη στην Αθήνα βρέχει ενώ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα για σήμερα στη Στερεά Ελλάδα.

4. Στην κυκλοφορία δίνεται την Τετάρτη η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, στην Κίνα. Η γέφυρα θα περιορίσει τη διάρκεια της διαδρομής από το Τζουχάι στο Χονγκ Κονγκ από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά. Μπορεί να αντέξει σεισμούς μεγέθους 8 βαθμών και σούπερ τυφώνες ενώ έχει χτιστεί για να αντέξει ένα αιώνα λειτουργίας.

O Guillermo del Toro σκηνοθετεί τον Πινόκιο για το Netflix

O Guillermo del Toro σκηνοθετεί τον Πινόκιο για το Netflix

5. Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αναλαμβάνει κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει. Θα γράψει το σενάριο, θα αναλάβει την παραγωγή και θα σκηνοθετήσει για λογαριασμό της πλατφόρμας Netflix το ριμέικ της ιστορίας κινουμένων σχεδίων του Πινόκιο, υπό τη μορφή ενός «μιούζικαλ» και με πρωταγωνιστές μαριονέτες.

6. Η αθλητική είδηση της ημέρας είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού της ΑΕΚ. Η κιτρινόμαυρη ομάδα θα υποδεχθεί απόψε στο Ολυμπιακό στάδιο την Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Champions League.