«Η Ιωάννα μου είπε ότι μόνο από τα γόνατα και κάτω είναι ανέπαφη από το καυστικό υγρό»
Κοινωνία

«Η Ιωάννα μου είπε ότι μόνο από τα γόνατα και κάτω είναι ανέπαφη από το καυστικό υγρό»

«Η Ιωάννα μου είπε ότι μόνο από τα γόνατα και κάτω είναι ανέπαφη από το καυστικό υγρό»

Η δημοσιογράφος Σόνια Καζόνι μίλησε στο Live News για την Ιωάννα που γνώρισε και τις πληγές που καλείται να επουλώσει

Η Σόνια Καζόνι, η δημοσιογράφος του ΟΚ! που εξασφάλισε την πρώτη συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Το ΟΚ! με το ομολογουμένως συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή μαζί  με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Στην πρώτη της συνέντευξη, η άτυχη Ιωάννα ξαναζεί τα γεγονότα που συντάραξαν τη χώρα τον περασμένο Μάιο, και η διήγησή της σοκάρει.

«Πέρα από τους φρικτούς πόνους, ήμουν σε μεγάλο σοκ, δεν μιλούσα καθόλου, ούτε καν στη μητέρα μου. Προσπαθούσα να συγκροτήσω τις σκέψεις και τις δυνάμεις μου και να εξηγήσω με τη λογική όσα μου συνέβαιναν. Δεν ήξερα ποιος μου είχε επιτεθεί και γιατί βρισκόμουν σε αυτήν την κατάσταση. Σκεφτόμουν πως -έστω συνειδητά- δεν έχω βλάψει κανέναν. Αναρωτιόμουν πώς ήταν δυνατόν να έχω ενοχλήσει κάποιον χωρίς να το έχω καταλάβει, ώστε να με μισεί τόσο που να με κυνηγά με μανία ξανά και ξανά για να με σκοτώσει».

«Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθούν στο φως της ημέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ πρώτη φορά στη ζωή μου. Το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνηση μου δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι» λέει η άτυχη κοπέλα.

«Στη γιατρό μου, τη Μαρία Καλοφώνου οφείλω τη ζωή μου, είναι ο φύλακας άγγελός μου. Νιώθω τυχερή που βρέθηκα στα χέρια της. Κάθε φορά που έμπαινα στο χειρουργείο, όταν την ένιωθα κοντά μου στο χώρο, ηρεμούσα αμέσως. Σκεφτόμουν “είναι εδώ η Μαρία μου και με προσέχει”. Ακόμα και στις αμέτρητες και επώδυνες αιμοληψίες που έπρεπε να μου κάνουν, επειδή είμαι παντού καμμένη στα χέρια και δεν έβρισκαν πουθενά φλέβες για να μου πάρουν αίμα, πέρα από την μηριαία αρτηρία -το οποίο είναι πολύ επώδυνο και δύσκολο» περιγράφει.

Η Σόνια Καζόνι που γνώρισε την Ιωάννα εξήγησε ότι τα τραύματά της είναι πολλά και σοβαρά.

«Η αλήθεια είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ ταλαιπωρημένος, πάρα πολύ σοκαρισμένος, γιατί όλο αυτό που σου συμβαίνει απ΄τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο -γιατί δεν ήταν ένα ατύχημα ή μια αρρώστια- είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν ένας άνθρωπος που πάλεψε τον πρώτο καιρό με τη ζωή του, γιατί απειλήθηκε η ζωή της από τα τόσο βαριά εγκαύματα. Το καυστικό υγρό που δέχθηκε η Ιωάννα, δεν έπεσε μόνο στο πρόσωπό της. Η πλάτη της, το στήθος της, ο λαιμός της, θέλω να πω η ίδια μου είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο από τα γόνατα και κάτω είναι ανέπαφη» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Νομίζω είναι ένας άνθρωπος που δίνει είναι πολύ μεγάλο αγώνα. Παράλληλα είναι πολύ τυχερός άνθρωπος γιατί έχει μια εξαιρετική μάνα, που είναι δίπλα της από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό. Μέχρι σήμερα είναι 24 ώρες το 24ωρο μαζί της. Γι’ αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό να έχει ένα πολύ δυνατό στήριγμα» υποστήριξε η δημοσιογράφος του περιοδικού ΟΚ!, συμπληρώνοντας πως «σίγουρα έχει ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, αλλά παρόλα αυτά είναι ένα δυναμικό κορίτσι και είμαι σίγουρη πως θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να τα καταφέρει».

«Νομίζω ότι προτεραιότητα της Ιωάννας αυτό τον καιρό είναι να ανακάμψει λίγο σε δυνάμεις ο οργανισμός της, για να μπορέσει να έχει κάνει κάποια χειρουργεία που έπονται, τα οποία δεν είναι ακριβώς συγκεκριμένα, γιατί θα εξαρτηθεί πώς θα ανταποκριθεί και ο οργανισμός της στο καθένα από αυτά. Έχει ένα μακρύ δρόμο μπροστά της» τόνισε η κυρία Καζόνι σχετικά με το πώς βλέπει το μέλλον της η Ιωάννα.

Τέλος, μιλώντας για αυτό που της έκανε εντύπωση στην Ιωάννα, η Σόνια Καζόνι σημείωσε πως ήταν κυρίως το γιατί που έχει. «Είναι ένα νεαρό κορίτσι που του συνέβη κάτι, το οποίο δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει. Έχει ένα τεράστιο γιατί, έναν τεράστιο πόνο και ένα θυμό που δεν έχει πάρει τις απαντήσεις που περιμένουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/njywpv