Η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου η νεκρή ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό
Κοινωνία

Η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου η νεκρή ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου η νεκρή ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Πριν από τρία περίπου χρόνια έφυγε από τη ζωή και ο αγαπημένος της αδερφός

Φορτηγό παρέσυρε την ποδηλάτισσα Δήμητρα Ιορδανίδου σήμερα πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

Το περιστατικό συνέβη εν μέσω βροχής στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη και Λαμπράκη, όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες, το φορτηγό έστριψε χωρίς να αντιληφθεί το ποδήλατο, που βρισκόταν δίπλα στο όχημα. Το ποδήλατο μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ωστόσο παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά των διασωστών της Μονάδας του ΕΚΑΒ και ύστερα των γιατρών του νοσοκομείου, κατέληξε.

Ποια ήταν η άτυχη ποδηλάτισσα

Η Δήμητρα Ιορδανίδου εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Η 42χρονη αθλήτρια που είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης. Μόνο δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας – Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από εκείνη.

Πριν λίγα χρόνια σταμάτησε την ενασχόληση της με το μαραθώνιο και ασχολήθηκε με το τρίαθλο. Μια από τις δυσκολότερες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν πριν από τρία περίπου χρόνια όταν έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδερφός, χάνοντας τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

«Είμαι σοκαρισμένη. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε. Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας της Δήμητρας και μου είπε ότι πάει στο νοσοκομείο γιατί η Δήμητρα είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Μετά από λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο και πάλι ο πατέρας της και μου είπε χάσαμε τη Δήμητρα» αναφέρει στο newsit.gr οικογενειακή φίλη της αδικοχαμένης αθλήτριας.

«Τα έχω χαμένα δεν μπορώ να πω τίποτα. Θα μιλήσουν άλλοι αργότερα για τη Δήμητρα», λέει με τρεμάμενη φωνή o πατέρας της Δήμητρας, Χρήστος. Η κοπέλα έμενε στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή όπου μεγάλωσε ενώ ήταν αγαπητή στη γειτονία της αλλά καις τους κατοίκους της πόλης της.

Θλίψη στην οικογένεια του στίβου

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου.

Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό κινούμενη με το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο

«Πρωινές ώρες σήμερα (02-11-2021) στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 42χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού του ποδηλάτου. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».