«Ιανός»: Τρίτο θύμα – Απεγκλώβισαν 62χρονο νεκρό από τα συντρίμμια του σπιτιού του
Κοινωνία

«Ιανός»: Τρίτο θύμα – Απεγκλώβισαν 62χρονο νεκρό από τα συντρίμμια του σπιτιού του

«Ιανός»: Τρίτο θύμα – Απεγκλώβισαν 62χρονο νεκρό από τα συντρίμμια του σπιτιού του

Τεράστιες οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες

Τρεις είναι πλέον οι νεκροί από τον «Ιανό» καθώς εντοπίστηκε ένας 62χρονος στην περιοχή της Καστανιάς ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας 40χρονης αγνοούμενης οδηγού, η οποία αγνοείται στην περιοχή του Μουζακίου, αν και το αυτοκίνητό της βρέθηκε χθες.

Ο 62χρονος όπως θα ακούσετε στο ρεπορτάζ του Open καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού του στο οποίο έπεσε μεγάλος όγκος από πέτρες.

Την ίδια στιγμή οι ζημιές στην Καρδίτσα είναι ανυπολόγιστες.

Το νερό που μετατράπηκε σε λάσπη «τρύπωσε» σε καταστήματα και σπίτια, ενώ το τραγικό τοπίο συμπληρώνουν μισογκρεμισμένα κτίρια, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Στον δήμο Μουζακίου η εικόνα του γκρεμισμένου κτιρίου του Κέντρου Υγείας δείχνει τη σφοδρότητα και την ένταση της κακοκαιρίας, ενώ τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές γενικότερα στις υποδομές

Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Ένα σημαντικό κομμάτι της καταστροφής που θα επηρεάσει και την οικονομία της περιοχής, είναι η εικόνα που παρουσιάζει η αγροτική παραγωγή μετά την επέλαση του «Ιανού». Οι αγρότες δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν την παραγωγή τους, η οποία δέχθηκε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πουλήσουν και να εισπράξουν. Όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, επιθυμούν από την πολιτεία ταχείς διαδικασίες, που θα οδηγήσουν άμεσα σε αποζημιώσεις των πληγέντων όλων των κατηγοριών, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η τοπική κοινωνία και να επανέλθει έτσι σε μια κατάσταση κανονικότητας.

https://streamable.com/bopygu

 Στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός

Τις επόμενες ημέρες, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα θα μεταβεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικες πηγές, στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.