6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής; Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα;

Ειδήσεις

1. Επαναλειτούργησε, μετά από 15 χρόνια, η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκοπίων.  Το αεροσκάφος της Aegean Airlines προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων, με 38 συνολικά επιβάτες, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Bujar Osmani, ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Goran Sugarevski. Η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια Αθήνα-Σκόπια και Σκόπια-Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) την χειμερινή περίοδο. Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των πρωτευουσών των δύο χωρών είχε διακοπεί το 2003, καθώς η γραμμή είχε κριθεί τότε οικονομικά ασύμφορη.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Bujar Osmani, με τον αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας. Γιώργο Κατρούγκαλο-Photo: EUROKINISSI

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Bujar Osmani, με τον αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας. Γιώργο Κατρούγκαλο-Photo: EUROKINISSI

2. Νέος γύρος ταλαιπωρίας αναμένει το κοινό μετά την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 από τη ΓΣΕΕ. Η απόφαση πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού.

3. Ήρθαν τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη! Ο δήμος ανακοίνωσε την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη. Ένα φυσικό έλατο ύψους είκοσι μέτρων “φορτωμένο” με χιλιάδες λαμπιόνια led, θα στολίσει σε λίγες ημέρες την πλατεία Αριστοτέλους. Το άναμμα του δέντρου έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου, ενώ η βραδιά θα περιλαμβάνει και συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη. Στην ίδια πλατεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου, θα υπάρχει το “Σπίτι του Αη Βασίλη”, άλλα τρία σπιτάκια, ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι, ενώ στα σχέδια είναι και μια φάτνη.

4. Τηλεφωνική επικοινωνία Trump – Erdogan το απόγευμα της Πέμπτης, με θέμα τις επιχειρήσεις στη Συρία. Την είδηση μετέδωσε το γραφείο του Τούρκου Προέδρου. Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι δύο άνδρες μίλησαν για τις κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, στο Manbij και το Idlib της βόρειας Συρίας. Το γεγονός έρχεται έπειτα από μια περίοδο εντάσεων στις σχέσεις των δύο χωρών, που για την ώρα φαίνεται πως οι ηγέτες τους, αφήνουν πίσω τους. «Ο πρόεδρος μας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να κάνουν βήματα προς την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας» σημειώνει η τουρκική προεδρία.

5. Ένας 18χρονος έπεσε νεκρός και δύο ανήλικες τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην ανατολική Οκλαχόμα, την Πέμπτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα, μητέρα ενός εκ των θυμάτων για το περιστατικό. Η συλληφθείσα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του φόνου πρώτου βαθμού και της απόπειρας δολοφονίας των δύο άλλων θυμάτων.

6. Μυστικός ο αρραβώνας, κρυφός και ο γάμος από τα φώτα της δημοσιότητας. Από το περασμένο καλοκαίρι, δημοσιεύματα ήθελαν τον συνθέτη και τραγουδιστή Neil Young να παντρεύεται την ηθοποιό Daryl Hannah. Ωστόσο, ως σήμερα κανείς τους δεν το είχε επιβεβαιώσει. Ώσπου ο rock star, στα 72 του χρόνια, αποκάλεσε την 57χρονη πρωταγωνίστρια του “Kill Bill”, “σύζυγό” του. Η δήλωση που αποκάλυψε το μυστήριο, έπειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης, έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη.

Η σελιδα στο site του Neil Young όπου αποκαλεί τη Daryl σύζυγό του- Photo: Neil Young Archives

Η σελιδα στο site του Neil Young όπου αποκαλεί τη Daryl σύζυγό του- Photo: Neil Young Archives

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα!


1. 
Ξεκινάει σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” μία μοναδική έκθεση για μικρούς και μεγάλους. Ονομάζεται “Τhe Champion”, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και είναι μία ολοκαίνουρια διαδραστική, επιστημονικά σχεδιασμένη έκθεση για τον αθλητισμό, η οποία προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Η έκθεση περιλαμβάνει εντυπωσιακά οπτικά εφέ, αυθεντικό αθλητικό εξοπλισμό και παιχνίδια προσομοίωσης αγώνων, αλλά και selfie points όπου οι επισκέπτες μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία της έκθεσης στα social media. (Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0000, www.hellenic-cosmos.gr )

Οι Σεκέρ Παρέ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι Σεκέρ Παρέ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

2.Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 20.00 μη χάσετε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage (Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη) τους “Σεκέρ Παρέ” που θα σας ταξιδέψουν στους δρόμους της Μικράς Ασίας. Θα παίξουν αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς από την Πόλη, την Καππαδοκία και τη Σμύρνη με βιολί, ούτι, κανονάκι και κρουστά. Μια μουσική περιπλάνηση στο χώρο και στο χρόνο, στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας!