6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής; Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα;

1. Άλλη μια δολοφονία απασχόλησε την αστυνομία το βράδυ. Ένας 46χρονος Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών, δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, λίγο μετά τις 20:30, στην οδό Τροίας, στο Πανόραμα της Βούλας. Το θύμα μόλις είχε βγει από το σπίτι του και έμπαινε στο αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε τουλάχιστον 4 σφαίρες από πυροβόλο όπλο, στο στήθος και την πλάτη, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο επιχειρηματίας ήταν σύζυγος γνωστού αλλοδαπού μοντέλου, που αυτή την περίοδο συμμετέχει σε ριάλιτι μόδας.

Το σημείο της δολοφονίας -Photo; EUROKINISSI

Το σημείο της δολοφονίας -Photo; EUROKINISSI

2. Σταθερό στο 19% παρουσιάζεται το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στην Ε.Ε. η ανεργία το Σεπτέμβριο παρέμεινε σταθερή στο 6,7%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2000, με 16,574 εκατομμύρια ανέργους. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (19% τον Ιούλιο) και στην Ισπανία (14,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,3%), στην Πολωνία και στην Γερμανία (3,4%).

3. Απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 14 Νοεμβρίου ετοιμάζει η ΓΣΕΕ που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία στις 8 Νοεμβρίου.

4. Ο Μασσαλός Alexandre Mazzia, ανακηρύχθηκε “μάγειρας της χρονιάς” στη Γαλλία, σύμφωνα με τον οδηγό γαστρονομίας Gault&Millau. Ο 42χρονος σεφ έχει ήδη βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin. O Mazzia διευθύνει το μικρό του εστιατόριο “ΑΜ” σε μια γειτονιά της Μασσαλίας, όπου προτείνει γεύματα και δείπνα που “ταξιδεύουν” τον πελάτη, χωρίς να αποκαλύπτει τη σύνθεση των μενού πριν από το φαγητό. Οι τιμές κυμαίνονται από 57 έως 170 ευρώ.

5. Τρεις νεαρές Κινέζες χάθηκαν την Τρίτη ενώ έκαναν πεζοπορία στις γαλλικές Άλπεις. Το ευχάριστο είναι ότι σώθηκαν αφού είχαν την ιδέα να καλέσουν έναν τηλεφωνικό αριθμό που είδαν χαραγμένο σε ένα δέντρο! Τον αριθμό είχε χαράξει σε διάφορα δέντρα της περιοχής ένας 75χρονος κυνηγός, ώστε να επικοινωνούν μαζί του οι εκδρομείς όταν εντοπίζουν νεκρά ή τραυματισμένα άγρια ζώα στο βουνό.

6. Ταινία γίνεται η σχέση του θρυλικού “σκαθαριού” John Lennon με τη Yoko Ono. Το φιλμ θα είναι παραγωγή της Universal που έχει κλείσει συμφωνία με τον παραγωγό Michael De Luca καθώς και με τον σεναριογράφο Anthony McCarten.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα

Ένας “πρίγκιπας” της μουσικής, ο Γιώργος Δημητριάδης επιστρέφει με νέο album, με τίτλο «Η σκιά που με ακολουθεί». Θα τον παρουσιάσει στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, στο Μετς) με καλεσμένους εκλεκτούς φίλους του. Σήμερα θα είναι μαζί του οι: Κώστας Τηλαβερίδης, Μανώλης Φάμελλος, Sidetrack, Κώστας Μπουντούρης και Θοδωρής Μαραντίνης.