Εικόνες καταστροφής στην Καρδίτσα από τον «Ιανό» – Κατέρρευσε τμήμα του κέντρου υγείας
Κοινωνία

Εικόνες καταστροφής στην Καρδίτσα από τον «Ιανό» – Κατέρρευσε τμήμα του κέντρου υγείας

Εικόνες καταστροφής στην Καρδίτσα από τον «Ιανό» – Κατέρρευσε τμήμα του κέντρου υγείας

Δυο νεκροί στην Καρδίτσα…

Δύσκολες ώρες και εικόνες βιβλικής καταστροφής στις περιοχές της Καρδίτσας, μετά την επέλαση του κυκλώνα «Ιανός», που σάρωσε ό,τι βρήκε στο πέρασμά του.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι, υπάρχουν αγνοούμενοι, ενώ έχουν καταγραφεί μεγάλες φυσικές καταστροφές. Δρόμοι πλημμυρισμένοι, γέφυρες γκρεμισμένες, σπίτια με τεράστιες ζημιές και κατάρρευση τμήματος του κέντρου υγείας Μουζακίου, το οποίο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες αποκάλυψης στην περιοχή.

Ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου δίπλα στον ποταμό Πάμισο έχει καταρρεύσει και έχει συμπαρασύρει και τμήμα από το κέντρο υγείας Μουζακίου.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά. Συγκεκριμένα η γέφυρα φαίνεται να αντιστέκεται στα μανιασμένα νερά ωστόσο ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως.

Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση.

Η εικόνα μέσα στην πόλη του Μουζακίου είναι καλή σύμφωνα με τις πληροφορίες του Karditsalive.Net.

Η ανακοίνωση  της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, που βγήκε νωρίς το απόγευμα, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις νερού, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 896 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.

Στη Θεσσαλία συγκεκριμένα (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 815 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 727 διασώσεις, 327 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί στην Καρδίτσα είναι δύο! Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν, μία ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της, στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και ένας άνδρας, 63 ετών, κοντά στο κέντρο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας.

Ενώ, αγνοούνται οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Πηγή: ΣΚΑΪ, Κarditsalive.Net.

Φωτογραφίες: Eurokinissi