Ηλίας Μόσιαλος: Κατακεραυνώνει στελέχη της κυβέρνησης για συμπεριφορές μη συμβατές με τη δημόσια υγεία
Κοινωνία

Ηλίας Μόσιαλος: Κατακεραυνώνει στελέχη της κυβέρνησης για συμπεριφορές μη συμβατές με τη δημόσια υγεία

Ηλίας Μόσιαλος: Κατακεραυνώνει στελέχη της κυβέρνησης για συμπεριφορές μη συμβατές με τη δημόσια υγεία

Αφορμή ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Στηλιτεύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις συμπεριφορές πολιτικών που τις τελευταίες μέρες δείχνουν απαράδεκτη συμπεριφορά και αποτελούν κακό παράδειγμα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος με σημερινό του ποστ.

Αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκλήθηκε από τις φωτογραφίες του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνεί. Μάλιστα υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο κ. Κουμουτσάκος «αναγκάστηκε» να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ειδικά μετά και την αιχμή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά ότι «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας».

Ο καθηγητής Μόσιαλος όμως κατακεραύνωσε συμπεριφορές όπως αυτές και μάλιστα ζήτησε να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες και δη οι άνεργοι και φτωχοί εργαζόμενοι που παλεύουν να μην αρρωστήσουν.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες.

Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια. Και αυτό αφορά και χώρους, και θεσμούς και πολίτες.

Ελπίζω να έχουμε καταλάβει πλέον όλοι ότι η σωστή εφαρμογή των μέτρων θα αποτρέψει τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο άνεργος πολίτης δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Είναι άνεργος και θα πρέπει να προστατευθεί από την πολιτεία.

Όσοι δεν είμαστε άνεργοι και έχουμε τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στις συμπεριφορές μας ας προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Οι άνεργοι συμπατριώτες μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τους άστεγους, τη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και καθαρίζει νοσοκομεία, τους φτωχότερους εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμες δουλειές και τρέμουν μήπως αρρωστήσουν και χάσουν πολύτιμα μεροκάματα.

Να σκεφθούμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο προβλήματα υγείας αν δεν ελεγχθεί η πανδημία. Θα αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2891772897717852&id=100006555100713