Ηλιούπολη: Κύκλωμα trafficking «βλέπουν» οι αρχές – «Βίος και πολιτεία» ο αστυνομικός που εξέδιδε την 19χρονη
Κοινωνία

Ηλιούπολη: Κύκλωμα trafficking «βλέπουν» οι αρχές – «Βίος και πολιτεία» ο αστυνομικός που εξέδιδε την 19χρονη

Ηλιούπολη: Κύκλωμα trafficking «βλέπουν» οι αρχές – «Βίος και πολιτεία» ο αστυνομικός που εξέδιδε την 19χρονη

Το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος trafficking πίσω από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία αυτές τις ημέρες, με τον βιασμό και την κακοποίηση μιας 19χρονης στην Ηλιούπολη, εξετάζουν η Αστυνομία.

Σύμφωνα με «το Bήμα» και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η συσχέτιση του 39χρονου, τελών σε αργία, αστυνομικού με εταιρία παραγωγής ταινιών, πορνογραφικού περιεχομένου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών από χώρες των Βαλκανίων και του ανατολικού μπλοκ.

Συνδετικός κύκλος του κυκλώματος και του αστυνομικού φέρεται αλλοδαπός, με καταγωγή από Βαλκανική χώρα.

Τρεις συνεργοί του αστυνομικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η 19χρονη κοπέλα έχει κατονομάσει τουλάχιστον τρία ακόμα πρόσωπα, πλην του 39χρονου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην εμπορία γυναικών.

Ήδη, με ένταλμα σύλληψης αναζητείται ένα ακόμα πρόσωπο, φερόμενος συνεργός του αστυνομικού στην εμπορία γυναικών.

«Δεν ήταν οικογενειακό σπίτι»

Αποκαλυπτική για τη δράση του φερόμενου κυκλώματος είναι η μαρτυρία γυναίκας, κατοίκου της περιοχής. Όπως είπε στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Ηλιούπολης μπαινόβγαιναν πολλοί, μεταξύ των οποίων ένας νεαρός με μαύρο αυτοκίνητο, που έφερνε κοπέλες.

«Τη νάρκωνε»

Οι περιγραφές της 19χρόνη, η οποία είχε ήδη βιώσει για μία εξαετία έναν Γολγοθά από τον ίδιο της τον πατέρα για όσα βίωσε στα χέρια του 39χρονου αστυνομικού, σοκάρουν.

Ο 39χρονος αστυνομικός και πατέρας της 19χρονης απολογούνται την Τρίτη το πρωί, για τις συνολικά 14 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, για τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε βάρος του σώματος και της ψυχής της νεαρής κοπέλας.

Το προφίλ του αστυνομικού

Tον μισό ποινικό κώδικα αντιμετωπίζει ο 39χρονος αστυνομικός που κακοποιούσε και εξέδιδε την 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη.
Ειδικότερα, εκτελούσε χρέη αστυνομικού την ίδια στιγμή που συμμετείχε και ως ράπερ σε βίντεο κλιπ.

Ο 39χρονος που κατηγορείται με τον μισό ποινικό κώδικα και που σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο βίαζε κακοποιούσε και εξέδιδε την 19χρονη πόζαρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλάσαρε τον εαυτό του ως σταρ της ραπ σκηνής.

«Ασυμβίβαστος»

Το 2013 ο κατηγορούμενος ξετυλίγει το ταλέντο του σε βίντεο κλιπ στο οποίο είχε γράψει και τους στίχους. «Ο ασυμβίβαστος» είναι ο τίτλος του τραγουδιού, με τον ίδιο τότε 31 ετών να ραπάρει στην κάμερα και να το απολαμβάνει.

Το σκοτεινό παρελθόν

Το 2010, όπως αναφέρει το MEGA,  το όνομα του εμπλέκεται σε υπόθεση προμήθειας διακίνησης ναρκωτικών αλλά και παράνομων όπλων. Και από την υπηρεσία της ΕΛΑΣ τίθεται σε διαθεσιμότητα. Ο λόγος; Ένας λογαριασμός στο Facebook που ήταν χρεωμένος στο όνομα του.

Σε αυτό τον λογαριασμό είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες σαν και αυτή που απεικόνιζαν τον ίδιο με την πρώην γυναίκα του μπροστά σε ένα τραπέζι με όπλα, σακούλα με ναρκωτικά και μεγάλες ποσότητες χρημάτων.

Tο Τμήμα Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλαμβάνει την έρευνα προκειμένου να καταλήξουν στο αν είναι δικός του ο λογαριασμός. Δύο πραγματογνώμονες στη συνέχεια καταλήγουν ότι επρόκειτο για «ψεύτικο προφίλ» και ο 39χρονος επιστρέφει στην υπηρεσία του.

Έξι χρόνια μετά , το 2016 ο ίδιος αστυνομικός κατηγορήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στην Θεσσαλονίκη, γιατί μαζί με άλλους τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς συμμετείχαν παρανόμως στην «ασφάλεια» ομάδων σε διάφορες αθλητικές αναμετρήσεις.

Τα έργα του δεν τελειώνουν εδώ. Το 2019 ο ίδιος αστυνομικός κατηγορήθηκε ότι είχε απειλήσει συνάδελφό του – φρουρό πολιτικού προσώπου – ότι «θα του φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι» σε ραντεβού που ήθελε να έχουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κι αυτό γιατί θεωρούσε ότι «είχε ύποπτες προσωπικές επαφές» με την πρώην γυναίκα του. Μάλιστα τα μηνύματα που αντάλλαξαν στο Facebook ήταν χαρακτηριστικά.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 4/4/2019 ο 39χρονος αναρτά στο διαδίκτυο ότι η σύζυγος του «είχε περιέργως εξαφανισθεί». Μάλιστα ανέφερε ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και οποίος γνώριζε το οτιδήποτε να επικοινωνούσε με την ασφάλεια Ηλιούπολης.

Ο 39χρονος ένστολος που βίαζε , χτυπούσε και εξέδιδε την 19χρονη κοπέλα, τα τελευταία τρία χρόνια φέρεται να εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα με στριπ σόου. Μάλιστα είχε έρθει σε επαφή με κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών και με αλλοδαπό από βαλκανική χώρα που δραστηριοποιείται στην παραγωγή «ερωτικών» ταινιών.

Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είχε κύριο ρόλο σε κύκλωμα εμπορίας, να ήταν οδηγός σε μεταφορές γυναικών σε ροζ ραντεβού ή να συμμετείχε και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει θύμα διάρρηξης στο σπίτι του στην Ηλιούπολη , εκεί όπου κρατούσε αιχμάλωτη την 19χρονη, στην διάρκεια της οποίας είχε χάσει, όπως ανέφερε, το υπηρεσιακό όπλο και την ταυτότητα του.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι διερευνάται αν κάποιοι μέσα από την αστυνομία τον κάλυπταν ώστε να μην υφίσταται συνέπειες από τις διαδοχικές παράνομες ενέργειες του.