Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Η δικαίωση είναι ηθική αλλά δεν είναι ουσιαστική. Εγώ θα κάνω πάρα πολλά χρόνια ακόμα χειρουργεία»
Κοινωνία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Η δικαίωση είναι ηθική αλλά δεν είναι ουσιαστική. Εγώ θα κάνω πάρα πολλά χρόνια ακόμα χειρουργεία»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Η δικαίωση είναι ηθική αλλά δεν είναι ουσιαστική. Εγώ θα κάνω πάρα πολλά χρόνια ακόμα χειρουργεία»

Η νεαρή γυναίκα επεσήμανε για άλλη μια φορά τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην τιμωρία της γυναίκας που της επιτέθηκε και τη δική της ισόβια ταλαιπωρία

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μία μέρα μετά την καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση εναντίον της.

«Είναι μία μέρα σημαντική γιατί έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος για μένα και η απόφαση αποδέσμευσε το μυαλό μου για να μπορέσω να επικεντρωθώ στους στόχους και στα όνειρά μου.

Περισσότερο νιώθω ανακούφιση. Έχει μετριαστεί ο φόβος, δεν έχει φύγει γιατί υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα με τους συνεργούς. Είναι πράγματα που μου έχουν πει από την αστυνομία. Δεν μπορώ να έχω κάποια εκτίμηση, μόνο ό,τι μου λένε» τόνισε.

Όπως εξήγησε «μιλάμε πιθανότητα για δύο συνεργούς».

«Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά η πρώτη μέρα όμως ευτυχώς ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος μπορώ να επικεντρώνομαι στα σημαντικά και το σημαντικό ήταν ο λόγος που βρισκόμουν εκεί.

Όλοι μας το αντιμετωπίσαμε αξιοπρεπώς και στο τέλος φάνηκαν οι προθέσεις και ο χαρακτήρας και των δύο πλευρών» είπε για τη συνάντηση με την κατηγορούμενη.

Μιλώντας για τα μελλοντικά της σχέδια «έχω αποφασίσει ότι αναγκαστικά δεν μπορώ να πατήσω πόδι στη ζωή μου, θα προσπαθήσω να κάνω πράγματα που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Πρέπει να βρίσκω καινούριους τρόπους να τα κάνω ακόμα και τα απλά πράγματα όπως το να βγω να περπατήσω όμως προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους. Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τους στόχους μου και τα όνειρά μου παράλληλα με την ίασή μου.

Θέλω να κάνω πράγματα που θα με κάνουν ευτυχισμένη και τους ανθρώπους γύρω μου ευτυχισμένους. Τη μέρα που εμφανίστηκα στο δικαστήριο με τη μάσκα φοβόμουν πάρα πολύ την αντίδραση του κόσμου. Πλέον είναι πιο εύκολα να κυκλοφορήσω γιατί λόγω της δημοσιότητας ο κόσμος θα με πλησιάσει με αγάπη και θαυμασμό και θα με κάνει να νιώσω πολύ όμορφα και φυσιολογικά.

Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο που έχει κάτι διαφορετικό από εμάς να μην μας τρομάζει αλλά να του φερόμαστε με αγάπη» είπε.

Όπως εξήγησε η Ιωάννα, θα ήθελε να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους. «Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, υπάρχουν άνθρωποι που συζητάω πράγματα».

Ο Νίκος Ευαγγελάτος τη ρώτησε εάν θα βγάλει τη μάσκα.

«Από ό,τι μου λένε οι γιατροί θα μπορέσω να βγάλω τη μάσκα αλλά δεν είναι της παρούσης, θα αργήσει.

Όσον αφορά τη δικαίωση με βάση το νομικό σύστημα, είναι ηθική αλλά δεν είναι ουσιαστική. Εγώ θα κάνω πάρα πολλά χρόνια ακόμα χειρουργεία. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε να είναι οι νόμοι πιο αυστηροί» τόνισε.

Απαντώντας σε αυτό που της είπε ο παρουσιαστής ότι χάρη σε εκείνην η επίθεση με βιτριόλι θεωρείται πλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας είπε:

«Καθόλου δεν νιώθω ότι μου οφείλει κάποιος κάτι, ήταν ξεκάθαρα τα στοιχεία της δικογραφίας ότι ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας και χαίρομαι που η ελληνική Δικαιοσύνη μπόρεσε να αξιολογήσει τα στοιχεία σωστά χωρίς να μένει στο 1930. Και σαν Ιωάννα και σαν πολίτης χαίρομαι που είχε τη σοφία και την ευθύτητα και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.