Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η γιατρός της εξηγεί τα πάντα για τη μάσκα με την οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την επίθεση
Κοινωνία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η γιατρός της εξηγεί τα πάντα για τη μάσκα με την οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την επίθεση

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η γιατρός της εξηγεί τα πάντα για τη μάσκα με την οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την επίθεση

Το αποκλειστικό θέμα του ΟΚ! είναι θέμα συζήτησης

Με ένα θέμα που απασχόλησε πολύ έντονα την κοινή γνώμη θα κυκλοφορήσει το ΟΚ! εκτάκτως την Παρασκευή με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και αυτό αφορά την Ιωάννα Παλιοσπύρου, την κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι.

Ήδη η πρώτη φωτογραφία της έναν χρόνο περίπου μετά την επίθεση έχει γίνει θέμα συζήτησης.

Η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου μίλησε στο Live  News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο και εξήγησε τι ακριβώς είναι και τι κάνει η μάσκα που φοράει η Ιωάννα στη φωτογραφία αλλά και την εξέλιξη της υγείας της.

«Αυτή η μάσκα είναι μια μάσκα κατασκευασμένη ειδικά για την Ιωάννα και για όσους εγκαυματίες έχουν καεί στο πρόσωπο που πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές. Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει δυνατότητες καλύτερης κίνησης, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις», εξήγησε η κυρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο.

«Τη φορά αρκετές ώρες, όσες περισσότερες αντέχει. Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Τη φορά πολλές ώρες, της έχουμε εξηγήσει ότι όσες φορές τη φορά όσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα. Την έχουμε αλλάξει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα έτσι ώστε να διορθώνουμε σημεία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και είναι πάντα εκεί, πάντα στα ραντεβού της. Προσπαθεί δίνει την άποψή της βοηθάει στις διορθώσεις συμμετέχει πάρα πολύ», σημείωσε.

«Ξέρει από την αρχή ότι η μύτη και σημαντικές ουλές έχουν μία 1 χρόνο εξέλιξης. Περισσότερο από ένα χρόνο μπορεί και δύο.

Όταν πολλαπλασιάζονται τα χειρουργεία οι χρόνοι παρατείνονται ακόμα περισσότερο. Ξέρει δηλαδή από τις πρώτες στιγμές ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο. Έχει γίνει μόνο η αρχή, δηλαδή έχουμε κερδίσει απλά το γεγονός ότι έχουν κλείσει τα τραύματα αλλά από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε χειρουργεία και αισθητικά και λειτουργικά για τη λειτουργική αποκατάσταση στα βλέφαρα, στο στόμα, στο αφτί, έχει θέματα πέρα από το αισθητικό», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ως προς την όραση. Δεν είναι τέλεια αλλά το μάτι είναι λειτουργικό. Τα βλέφαρα με τα οποία έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και ήταν αρκετά δύσκολο για μένα, θέλουν δουλειά αλλά έχουμε καταφέρει να κλείνει το μάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία του», τόνισε ερωτηθείσα για την όραση και τα τραύματα της άτυχης κοπέλας.

«Έχει ακοή, αλλά δυσκολεύεται από το γεγονός ότι έχει καεί όλο το πτερύγιο το εξωτερικό δηλαδή κομμάτι του αφτιού. Χρειάζεται περισσότερα χειρουργεία»

«Δεν θα είναι όπως πριν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε η εικόνα της να είναι όσο το δυνατόν αποδεκτή αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτό που ήταν.

Ακόμα και αν είναι σαν εικόνα, δεν θα είναι σαν λειτουργικότητα γιατί το δέρμα έχει λειτουργίες όπως όταν το αντικαθιστούμε με άλλο δέρμα, είτε είναι αυτό τεχνητό, είτε είναι μόσχευμα, τμήμα από αυτές τις λειτουργίες χάνεται» εξήγησε η γιατρός.

https://streamable.com/ig46ka