Ηράκλειο: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο του 79χρονου οι συγγενείς του
Κοινωνία

Ηράκλειο: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο του 79χρονου οι συγγενείς του

Ηράκλειο: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο του 79χρονου οι συγγενείς του

Έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας - Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στην απολογία του;

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκε ο 51χρονος που το βράδυ της Τετάρτης πυροβόλησε και σκότωσε 79χρονο συγχωριανό του, ενώ τραυμάτισε και την 65χρονη σύζυγο του θύματος.

Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Κατά την προσαγωγή του στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου σημειώθηκε ένταση από συγγενείς του θύματος που τον αποδοκίμασαν, ενώ κατά την έξοδό του οι αστυνομικοί τον φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα του μεγάρου.

Η κόρη του 79χρονου δεν άντεξε στη θέα του δολοφόνου του πατέρα της – Ευρωκίνηση

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, παρά τον κλοιό προστασίας με ασπίδες που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί, οι εξαγριωμένοι συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου, τον «έσπασαν» και έφθασαν στον 51χρονο που τελικά χρειάστηκε να προπηλακιστεί για να περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και κάποιες κλωτσιές.

Μάλιστα οι συγγενείς του άτυχου 79χρονου απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Όπως δήλωσε στο ίδιο site ο δικηγόρος του 51χρονου, ο πελάτης του είπε στους αστυνομικούς ότι, «αν είχα συνειδητοποιήσει το τι είχα κάνει, θα είχα προφτάσει να αυτοκτονήσω. Ζητώ συγνώμη για την πράξη μου, όσο μπορεί αυτή η συγνώμη να ανακουφίσει τις ψυχές των ανθρώπων που άθελά μου πλήγωσα και κατέστρεψα».

Δείτε τις σκηνές που κατέγραψαν οι κάμερες:

https://streamable.com/opw1s