Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές με λεία πάνω από 56.000€ – Συνελήφθησαν 3 άτομα
Κοινωνία

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές με λεία πάνω από 56.000€ – Συνελήφθησαν 3 άτομα

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές με λεία πάνω από 56.000€ – Συνελήφθησαν 3 άτομα

Επιχείρηση "σκούπα" της αστυνομίας

Μετά από επιχείρηση “σκούπα” της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εξιχνιάστηκαν σήμερα 15 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες και αποθηκευτικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων.

Αστυνομικοί προέβησαν σε σύλληψη τριών ατόμων και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών ακόμα ατόμων που αναζητούνται για τις υποθέσεις αυτές.

Συγκεκριμένα, οι αρχές ανέλυσαν διεξοδικά τον τρόπο δράσης των δραστών και προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 25/09/2019 έως και την 24/04/2020, έξι άτομα (τρεις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί) με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, είχαν διαπράξει τις κλοπές σε καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες και αποθηκευτικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή , ηλεκτρονικές και μεγαφωνικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 56.000 ευρώ, καθώς και μικροποσά σε άλλα νομίσματα.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, χθες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις δράστες, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για την κατά περίπτωση διάπραξη των εν λόγω κλοπών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες δραστών και σε περιβάλλοντες χώρους, καθώς και σε ΙΧ αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές και μεγαφωνικές συσκευές.

Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στα θύματα των κλοπών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ