«Καμπάνα» στους μαθητές που αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Κοινωνία

«Καμπάνα» στους μαθητές που αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Καμπάνα» στους μαθητές που αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Απουσία για όσους μαθητές παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι οι τομείς ακόμη και αυτός της εκπαίδευσης έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο για την ομαλή λειτουργεία τους. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η κυβέρνηση με την προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τι συμβαίνει όμως με τους μαθητές που δεν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν; Η απόφαση είναι να παίρνουν απουσία για κάθε διδακτέα ώρα που γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης και αρνούνται να την παρακολουθήσουν.

Όπως έγινε γνωστό, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (4264/Β’/30.09.2020) η υπουργική απόφαση, με βάση την οποία καθίσταται υποχρεωτική η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περιπτώσεις έκτακτων ή απρόβλεπτων γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων και των καταλήψεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Οι μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει ότι οι απουσίες από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, θα προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και θα λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφία: Εurokinissi