Καίγεται η Ελλάδα: Πυρκαγές σε Εύβοια, Κω και Καλάβρυτα
Κοινωνία

Καίγεται η Ελλάδα: Πυρκαγές σε Εύβοια, Κω και Καλάβρυτα

Καίγεται η Ελλάδα: Πυρκαγές σε Εύβοια, Κω και Καλάβρυτα

Εκτός από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης, δύσκολη είναι η κατάσταση σε άλλα τρία μέρη της χώρας

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Την ίδια στιγμή, τόσο στην Εύβοια, όσο και στη Ρόδο αλλά και στα Καλάβρυτα έχουν ξεσπάσει φωτιές.

Εύβοια: Έκκληση δημάρχου Λίμνης για ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην παραλιακή ζώνη στα Δυτικά της Λίμνης Εύβοιας.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων. «Η κατάσταση είναι τραγική. Κάνω έκκληση όσο είναι το φως της μέρας για την ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων καθώς καίγονται περιουσίες, καίγονται σπίτια, κινδυνεύουν άνθρωποι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο νησί της Κω

Ύστερα από επίπονες προσπάθειες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, σε συνεργασία με τον δήμο Κω και εθελοντές, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα και απειλούσε δασικές περιοχές του νησιού.

«Ευτυχώς προλάβαμε την επέκτασή της και η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κω, Σταμάτης Καμπουράκης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα. Στην περιοχή πάντως, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και θα μείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις

Για την κατάσβεσή της, έχει μεταβεί στο νησί ελικόπτερο από τη Ρόδο, που πραγματοποιεί ρίψεις νερού, έτσι ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς και να μην επεκταθεί σε παρακείμενη δασική περιοχή. Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του δήμου Κω, ενώ στην περιοχή μετέβησαν και ιδιωτικά μηχανήματα για να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.

Φωτιά στην περιοχή των Καλαβρύτων

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Αχαΐα και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή Αγράμπελα των Καλαβρύτων.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 30 άνδρες και 13 οχήματα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Πηγή: ΑΠΕ