Καιρός: Με βροχές και βοριάδες μας αποχαιρετά ο Νοέμβριος
Κοινωνία

Καιρός: Με βροχές και βοριάδες μας αποχαιρετά ο Νοέμβριος

Καιρός: Με βροχές και βοριάδες μας αποχαιρετά ο Νοέμβριος

Με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από την Πέμπτη μας αποχαιρετά ο Νοέμβριος. Σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η εβδομάδα που ξεκινάει προβλέπεται υγρή και συννεφιασμένη.

Ο καιρός της Δευτέρας

Για σήμερα, Δευτέρα, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Συγκεκριμένα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση καθώς τη νύχτα αναμένονται εκ νέου τοπικές βροχές στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της εβδομάδας

Την Τρίτη 27-11 ο καιρός σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση τα βορειοδυτικά.

Για την Τετάρτη 28-11 η ΕΜΥ προβλέπει παρόμοιο καιρό. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Επίσης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίου έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

Κρύο και βοριάδες λίγο πριν έρθει ο Δεκέμβρης

Οι τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου, Πέμπτη και Παρασκευή 29 και 30, μας επιφυλάσσουν δυνατούς βοριάδες, συννεφιές και σποραδικές καταιγίδες που θα εξασθενήσουν και την Παρασκευή θα περιοριστούν στα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βόρειες και κεντρικές ορεινές και πιθανόν ημιορεινές περιοχές ενώ οι άνεμοι θα είναι βοριάδες με ένταση που αναμένεται να φτάσει και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.