Καιρός: Παροδικές βροχές και νεφώσεις την Κυριακή
Κοινωνία

Καιρός: Παροδικές βροχές και νεφώσεις την Κυριακή

Καιρός: Παροδικές βροχές και νεφώσεις την Κυριακή

Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός

Παροδικές βροχές στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και νεφώσεις μι πρόσκαιρα φαινόμενα στα ανατολικά, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική αναμένονται την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.

Πιο αναλυτικά, στα νησιά του Ιονίου με εξαίρεση την Κέρκυρα, θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές, φαινόμενα που από το απόγευμα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα τμήματα της Δυτικής Στερεάς και της Δυτική Πελοποννήσου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις που είναι αρκετά πιθανό να δώσουν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, αλλά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία;

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 7 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν. Μικρή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.