Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι
Κοινωνία

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι

Η πρόγνωση της Παρασκευής

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022. Υψηλές θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 21 έως 36, στην Ήπειρο από 19 έως 36, στην Ανατολική Στερεά από 20 έως 34, στην Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 22 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 35, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 38, στις Κυκλάδες από 22 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 32 και στην Κρήτη από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Κεντρικό και Νοτιανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 και στα δυτικά 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr