Κακοκαιρία «Ελπίς»: Διακόπηκαν τα δρομολόγια του μετρό προς αεροδρόμιο – Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και τραμ
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Διακόπηκαν τα δρομολόγια του μετρό προς αεροδρόμιο – Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και τραμ

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Διακόπηκαν τα δρομολόγια του μετρό προς αεροδρόμιο – Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και τραμ

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Προβλήματα και στις μετακινήσεις με το μετρό και το τραμ έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει με σφοδρότητα την Αττική.

Έτσι, διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του μετρό προς και από το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, το τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.

Προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ.

Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Ακυρώσεις στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό

Ακυρώνονται για σήμερα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1546,1551,1554,1559 στο τμήμα AΘHNA – XAΛKIΔA και τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2230, 2231, 2238, 2239, 2246, 2247 στο τμήμα AEPOΔPOMIO – A. ΛIOΣIA, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναστέλλονται επίσης τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Κορωπί -Κάντζα, λόγω της κακοκαιρίας.

Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Οδηγία προς τους πολίτες της Αττικής και κυρίως των βορείων προαστίων, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ενημερώνονται συνεχώς για τους κλειστούς δρόμους από την χιονόπτωση, εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr)».