Κακοκαιρία και Αδέσποτα: Σώσε μία ψυχή με εύκολες, αυτοσχέδιες λύσεις
Κοινωνία

Κακοκαιρία και Αδέσποτα: Σώσε μία ψυχή με εύκολες, αυτοσχέδιες λύσεις

Κακοκαιρία και Αδέσποτα: Σώσε μία ψυχή με εύκολες, αυτοσχέδιες λύσεις

Διαδώστε, οι μέρες είναι κρίσιμες

Τσουχτερό κρύο σαρώνει τη χώρα με την «Ελπίδα» να έχει βυθίσει το μεγαλύτερος μέρος της επικράτειας στα χιόνια.

Την ίδια ώρα δυστυχώς πολλά αδέσποτα χάνουν τη ζωή τους από υποθερμία εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μην μπορώντας να βρουν καταφύγια να ζεσταθούν.

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη σύμβουλος Δ. Αθηναίων, εξήγησε στην εκπομπή «Κυψέλη» τρόπους που μπορούμε να προστατεύσουμε τα αδέσποτα ζώα εν μέσω παγετού.

-Τοποθετούμε μπολάκια με φαγητό και τα γεμίζουμε με περισσότερη ποσότητα από ό,τι συνήθως καθώς μες στο κρύο όλοι οι οργανισμοί καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας για να διατηρηθούν.

-Φτιάχνουμε πρόχειρα καταλύματα με κουβέρτες, πανιά, κουβερτάκια, κούτες σε μονοκατοικίες,  ακάλυπτους πολυκατοικιών, πάρκα προκειμένου να προφυλαχθούν από τον χιονιά.

-Κορνάρουμε ή χτυπάμε το καπό του αυτοκινήτου πριν βάλουμε μπρος διότι οι γάτες συνηθίζουν να κουρνιάζουν στη μηχανή λόγω της ζέστης που εκπέμπει με αποτέλεσμα να σκοτώνονται ακαριαία όταν το όχημα κινητοποιείται.

Οι δημότες Αθηναίων που έρχονται αντιμέτωποι με ζώα σε ανάγκη. είτε αυτές τις μέρες είτε γενικά. μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στην υπηρεσία Αστικής Πανίδας (210-3239201-202 ή στο 1595) ή μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook (κάντε κλικ εδώ).