Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Κλειστή η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου – Προβλήματα στα λιμάνια
Κοινωνία

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Κλειστή η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου – Προβλήματα στα λιμάνια

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Κλειστή η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου – Προβλήματα στα λιμάνια

Προβλήματα έφερε η κακοκαιρία “Γηρυόνης” τόσο στην ακτοπλοΐα όσο και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Δύο οι νεκροί στο Αντίρριο

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ο δεύτερος άνδρας που αγνοείτο από χθες το βράδυ, μετά την ανατροπή ιστιοφόρου στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσαν το Λιμενικό, πυροσβεστικό πλοιάριο από την Πάτρα και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα τα ξημερώματα είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις και ο άλλος άνδρας που επέβαινε στο ίδιο ιστιοφόρο.

Έκλεισε η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας

Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000), σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Ολυμπία Οδό».

«Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα ως τους Αγίους Θεοδώρους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Προβλήματα όμως λόγω των ανέμων υπάρχουν και στα λιμάνια.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας για το Μαρμάρι και τις Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Επίσης από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Τζιά.

Πηγή: ΑΠΕ