Κατερίνη: Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε 47χρονος με κορονοϊό που το είχε «σκάσει» από το νοσοκομείο
Κοινωνία

Κατερίνη: Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε 47χρονος με κορονοϊό που το είχε «σκάσει» από το νοσοκομείο

Κατερίνη: Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε 47χρονος με κορονοϊό που το είχε «σκάσει» από το νοσοκομείο

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ;

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 47χρονος από το χωριό Αλώνια στην Κατερίνη, ο οποίος το είχε «σκάσει» από το νοσοκομείο όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Μετά από αδιαθεσία που είχε επισκέφθηκε το νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί με τον ιό με αποτέλεσμα να του ζητήσουν να παραμείνει για νοσηλεία.

Δύο ημέρες πριν ο άνδρας έφυγε χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το νοσοκομείο και το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε νεκρός σε προχωρημένη σήψη.

Ο ξάδερφός του, κ. Γιάννης Κεμενέτζης, μίλησε στην εκπομπή Live News καταγγέλλοντας ότι μέχρι και τώρα το νοσοκομείο δεν γνωρίζει ότι εξαφανίστηκε.

«Δύο εβδομάδες τον ψάχναμε, και βρέθηκε τελικά χτες νεκρός σε αγροτική περιοχή. Πιθανώς να έφυγε από το νοσοκομείο επειδή δεν αισθάνθηκε καλά που είχε κορονοϊό και αντέδρασε υπερβολικά. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί έφυγε. Το νοσοκομείο ακόμα και τώρα που μιλάμε δε γνωρίζει για την εξαφάνισή του, δεν ενημέρωσε τους συγγενείς του, και ό,τι ενέργεια κάναμε την κάναμε μόνοι μας. Κανείς δεν τον αναζήτησε επίσημα. Κινητοποιήθηκαν όλοι μετά τις δικές μας ενέργειες», είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στο Live News μίλησε και η δικηγόρος του 47χρονου:

«Βέβαια και τα νοσοκομεία δεν είναι φυλακές. Αλλά τίθεται το ερώτημα που βασανίζει την οικογένεια. Το πώς ο άνθρωπός τους που έπασχε από κορονοϊό, και εμπιστεύθηκαν ένα δημόσιο νοσοκομείο ώστε να γίνει καλά, πώς αυτός ο άνθρωπος έφυγε χωρίς εξιτήριο, εξαφανίστηκε, και επί 15 ημέρες αγνοείτο, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός. Οι συγγενείς αναφέρουν ότι υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό του, αν δεν έπασχε από κορονοϊό. Οι πληροφορίες είναι ότι βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Και βρέθηκε σε απόσταση 1 χλμ. από το νοσοκομείο».