Κατεβάζουν ρολά τα μαγαζιά της εστίασης από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου
Κοινωνία

Κατεβάζουν ρολά τα μαγαζιά της εστίασης από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

Κατεβάζουν ρολά τα μαγαζιά της εστίασης από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

Ζητούν από την κυβέρνηση να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας τους

Κλειστά θα μείνουν τα μαγαζιά της εστίασης, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης προς την κυβέρνηση, την οποία ο κλάδος κατηγορεί για αδιαφορία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν κατά πάνω μας.Ωστόσο, αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ».

Τα κυριότερα αιτήματά τους, είναι η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, η ελευθερία για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους, η μείωση ενοικίων και του ΦΠΑ, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου στο 100% και τέλος, ενίσχυση για να μην προχωρήσουν σε απολύσεις και πολλά άλλα.

Παράλληλα ζητούν απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας πέραν της 24.00, επαναπροσδιορισμός των μέτρων λειτουργίας εσωτερικών χώρων, catering, αιθουσών δεξιώσεων γάμων, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κλπ. Επαναπροσδιορισμός των μέτρων για τους όρθιους πελάτες, ούτως ώστε να επιτρέπεται ο χορός και ταυτόχρονα η ύπαρξη συνεργασίας με μουσικούς, καλλιτέχνες και dj’s.