Εξελίξεις στην υπόθεση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε
Κοινωνία

Εξελίξεις στην υπόθεση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε

Εξελίξεις στην υπόθεση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε

Καθαρίστρια που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, οδηγήθηκε στις φυλακές Θηβών για πλαστογράφηση απολυτηρίου του Δημοτικού. Συγκεκριμένα η 53χρονη γυναίκα είχε παρουσιάσει πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, με σκοπό να εργαστεί στον Δήμο. Η γυναίκα καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε 10ετή κάθειρξη και βρέθηκε στη φυλακή.

“Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου” δήλωσε η 53χρονη από τη φυλακή. “Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ” σχολίαζε.

Αντιδράσεις για την απόφαση

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ). Με ανακοίνωσή της η ΕΝΔΕ τόνισε την ανάγκη εκλογίκευσης των δρακόντειων μέτρων του ποινικού κώδικα. “Η αναντιστοιχία αδικήματος και ποινής στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανής” σχολιάζουν οι δικαστές που εκτιμούν πως ο νόμος θεσπίστηκε σε μια άλλη εποχή και ιστορική συγκυρία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Το θέμα προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Η δικαστικός ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση ώστε να την μελετήσει και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες αναίρεσής της. Έτσι, προσδιορίστηκε έπειτα από παρέμβαση της κας. Δημητρίου η  28η Νοεμβρίου ως ημερομηνία αίτησης αναστολής της απόφασης. Η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Συνάντηση υπουργού δικαιοσύνης με την καθαρίστρια

Την ίδια ώρα, επίσκεψη στις φυλακές Θήβας και συνάντηση με τη Βολιώτισσα φυλακισμένη καθαρίστρια, πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Ταχυδρόμος”, ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας της δικαιοσύνης βρέθηκε στην Θήβα, μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη συνάντησή του με την 53χρονη καθαρίστρια, επισκέφθηκε τις πτέρυγες της φυλακής και συνομιλώντας με κρατούμενους επεσήμανε πως σε διάστημα περίπου δύο μηνών θα είναι έτοιμο το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Φυλακών. Απευθυνόμενος στους κρατούμενος ο κ. Καλογήρου τόνισε χαρακτηριστικά πως “πολλές φορές μπορεί να σας φαίνεται ότι η Πολιτεία είναι ανεπαρκής, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε και προσπαθούμε για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές”. Υποστήριξε ακόμη πως οι Φυλακές της Θήβας είναι από τα καλύτερα καταστήματα κράτησης στη χώρα.