Κερατέα – Βίλια: Χτυπούν πλευρικά το πράσινο που έμεινε στην Αττική – Έρευνες για εμπρησμό
Κοινωνία

Κερατέα – Βίλια: Χτυπούν πλευρικά το πράσινο που έμεινε στην Αττική – Έρευνες για εμπρησμό

Κερατέα – Βίλια: Χτυπούν πλευρικά το πράσινο που έμεινε στην Αττική – Έρευνες για εμπρησμό

Μαίνονται δύο μεγάλα μέτωπα

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης που ζει η Αττική με το πράσινο που διαθέτει να καταστρέφεται από τις πυρκαγιές.

Δύο μεγάλα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα αυτή τη στιγμή, το ένα στην Κερατέα και το άλλο στα Βίλια.

Στα Βίλια φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας πευκοδάσος, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εκκενωθεί με μηνύματα του 112 έξι οικισμοί: Παλαιοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Η φωτιά πέρασε στο όρος Πατέρας.

Διακόπηκε από την Τροχαία η κυκλοφορία και  η επαρχιακή οδός Οινόης- Πόρτο Γερμενού, από την εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών, προς τα Βίλια. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους περισσότερους δρόμους της περιοχής.

https://streamable.com/2euv2j

Δραματική και η κατάσταση στην Κερατέα.

https://streamable.com/0xc0kh

Έρευνες για εμπρησμό

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μας, στο οποίο τριάντα χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

Για εμπρησμό σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη θέση Μαρκάτι της Κερατέας, έκανε λόγο και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Την ίδια καταγγελία έκανε και κάτοικος στο Μαρκάτι που δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών όπου κάποιος πέταξε κάτι.

Όπως ανέφερε η Ευλαμπία Ρέβη στο Open η κρατική Ασφάλεια διερευνά όλες τις καταγγελίες που υπάρχουν για εμπρησμό.