Καιρός: Με κρύο μας αποχαιρετά ο Νοέμβρης
Κοινωνία

Καιρός: Με κρύο μας αποχαιρετά ο Νοέμβρης

Καιρός: Με κρύο μας αποχαιρετά ο Νοέμβρης

Μετά το κρύο της Πέμπτης από τους θυελλώδεις βοριάδες που έριξαν απότομα τη θερμοκρασία, η «Πηνελόπη» φαίνεται να εκτονώνεται αλλά μας αφήνει πίσω τις χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι, η Παρασκευή θα κυλήσει με νεφώσεις, παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις και αρχικά δυνατούς βοριάδες, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

“Παγωμένοι” βοριάδες και σήμερα

Για σήμερα Παρασκευή, τελευταία μέρα του Νοεμβρίου, προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Αττική, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά, σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι και σήμερα ενισχυμένοι, 6 με 8 μποφόρ αλλά θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, 6 με 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια της Αττικής 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι στη συμπρωτεύουσα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και περαιτέρω εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές το Σάββατο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν σε εντάσεις τα 5-6 μποφόρ,  ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.