Καιρός: Πέμπτη με κρύο και ισχυρούς Βοριάδες
Κοινωνία

Καιρός: Πέμπτη με κρύο και ισχυρούς Βοριάδες

Καιρός: Πέμπτη με κρύο και ισχυρούς Βοριάδες

Μέχρι τα 8 μποφόρ θα φτάσει η ένταση των ανέμων

Τοπικές νεφώσεις, άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ στα πελάγη επιφυλάσσει ο καιρός για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ενισχύονται οι αέρηδες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -6 έως 11, στην Ήπειρο από -6 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 12, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 1 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 1 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που το πρωί θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα βορειοδυτικά πελάγη τα 9 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά σε πολλές περιοχές 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στην έξοδο του Πατραϊκού στα 8 μποφόρ.

Συννεφιές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.