Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή. Παραμένει το κρύο
Κοινωνία

Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή. Παραμένει το κρύο

Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή. Παραμένει το κρύο

Οι θυελλώδεις άνεμοι κοπάζουν σήμερα, μένει όμως μια γενικευμένη συννεφιά και “εδραιώνεται” το κρύο του χειμώνα. Ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες καταγράφτηκαν ακόμη και θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Πιο αναλυτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα δυτικά και νοτιά. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Κατά τόπους περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.

Πρόγνωση ανά την Ελλάδα

Με πιο έντονο το κρύο σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη. Νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες αναμένονται ως το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, ανατολικοί – βόρειοι, εντάσεως από 3 ως 5 μποφόρ.

Αγγίζει το μηδέν η θερμοκρασία κατά τόπους, ενώ θα κυμανθεί από 01 ως 13 βαθμούς. Τις πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές εμφανίστηκε παγετός.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Ωστόσο, η θερμοκρασία παραμένει σε πιο υψηλά επίπεδα, από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή βελτίωση της συννεφιάς από το απόγευμα.

Ο καιρός στα νησιά

Με ασθενείς βροχές  Κυριακή σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα και ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 ως 15 βαθμούς. Αισθητό το κρύο στις πιο ορεινές περιοχές, όπου το θερμόμετρο θα δείχνουν 4-5 βαθμούς χαμηλότερα.

Βροχές όμως αναμένονται και στο Αιγαίο, κυρίως στην Κρήτη και ίσως και στις Νότιες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Μεμονωμένες βροχές αναμένονται και στα Δωδεκάνησα τη νύχτα. Η θερμοκρασία εδώ λίγο υψηλότερη, από 11 ως και 17 βαθμούς.

Αττική

Στην Αττική συννεφιά και άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Συννεφιά και στη Θεσσαλονίκη σήμερα με το θερμόμετρο να δείχνει από 02 ως και 13 βαθμούς.