Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα
Κοινωνία

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες. Εκτιμώ ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα, αναμένουμε την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε αύριο να γίνουν οι τελικές δοκιμές», ανέφερε ο κ. Τάγαρης. Ο πρόεδρος του ΗΔΙΚΑ συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ να να ενημερώσουν τα στοιχεία τους στα ΚΕΠ.

Στις 14 Δεκέμβρη η πληρωμή

Ο κ. Τάγαρης σημείωσε, επίσης, ότι πέρυσι η πλατφόρμα είχε ανοίξει σε δύο δόσεις. Όπως είπε, είχε ανοίξει στην αρχή και μετά έγιναν κάποιες βελτιώσεις προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να προσθέσουν ένα τέκνο που γεννήθηκε μέσα στο έτος, να κάνουν κάποιες αλλαγές στο ΙΒΑΝ κ.λπ. «Φέτος, αυτά θα είναι ενσωματωμένα από την αρχή στο σύστημα», διευκρίνισε, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η πληρωμή να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γίνουν και τμηματικές πληρωμές», υπογράμμισε.

Σχετικά με όσους είναι άνω των 70 ετών, ο κ. Τάγαρης είπε ότι θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά «αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση».

Τέλος, διευκρίνισε ότι όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση, καθώς θα πρέπει να καταγραφούν τα στοιχεία τους.

Πηγή: ΑΠΕ