Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Ειδήσεις

Ένας Έλληνας στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων

Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι για τη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Με δηλώσεις του τόνισε ότι «τα κίτρινα γιλέκα συνεχίζουν και σήμερα με δυναμισμό τις μεγάλες τους κινητοποιήσεις στη Γαλλία και στέλνουν ένα μήνυμα αγώνα και ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό. […] Στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

Η κινητοποίηση του Σαββάτου, η πέμπτη κατά σειρά για το κίνημα των “Κίτρινων Γιλέκων” υπήρξε πιο ήπια. Με εμφανώς μειωμένη συμμετοχή και λιγότερα επεισόδια, φαίνεται πως οι διαδηλωτές ετοιμάζονται να κάνουν Χριστούγεννα.

Νέο δημοψήφισμα για το Brexit;

Την ιδέα επανάληψης του δημοψηφίσματος, που είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιο με την Ευρώπη, ανακινούν μια σειρά κοινοβουλευτικών στη Βρετανία. Το ζήτημα έρχεται έπειτα από τις παλινωδίες της Συντηρητικής κυβέρνησης να προχωρήσει με τη συμφωνία που συνήφθη με τους 27 της Ευρώπης, αλλά και εν μέσω δημοσκοπήσεων που θέλουν την επιλογή της παραμονής να πλειοψηφεί πλέον ανάμεσα στον βρετανικό λαό.

Την άποψη αυτή στήριξε με τοποθέτησή του και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απάντησε στον πρώην ηγέτη των Εργατικών, χαρακτηρίζοντας την άποψή του ντροπιαστική για το αξίωμα που κάποτε είχε.

Συντετριμμένοι δηλώνουν οι γονείς του δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο

Ο πατέρας του Σερίφ Σερκάτ, του 29χρονου που άνοιξε πυρ στο Στρασβούργο και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, δηλώνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός. “Αν το γνώριζα, θα έκανα τα πάντα για τον αποτρέψω” φέρεται να δηλώνει στις αρχές ο Γάλλος, αλεγερινής καταγωγής, που σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης France 2, είναι επίσης γνωστός στην αστυνομία ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής. “Ήθελα να πεθάνω” αναφέρει από τη μεριά της, η μητέρα του δράστη που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα.

20 νεκροί σε επίθεση στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 20 αφγανοί άμαχοι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή με στόχο έναν διοικητή των Ταλιμπάν στην ανατολική επαρχία Κουνάρ αργά το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι το Σάββατο.

Το πλήγμα αυτό, με στόχο τον Σαρίφ Μαουίγια, στέλεχος των Ταλιμπάν στην περιοχή, προστέθηκε σε μα σειρά παρόμοιων το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός με στόχο τον σκιώδη κυβερνήτη της νότιας επαρχίας Χελμάντ, που σκοτώθηκε τη 2α Δεκεμβρίου.

Μια σημαντική ανακάλυψη στην Αίγυπτο

Ένας τάφος που χρονολογείται πριν από 4400 χρόνια ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους στο πυραμιδικό συγκρότημα της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο. Ο τάφος είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένος και διαθέτει γλυπτά μέσα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Χαλέντ Αλ Ενανι.

Ο τάφος ανήκε σε έναν ιερέα που ονομάστηκε «Wahtye» και είναι πάνω από 4.400 χρονών, πρόσθεσε.

Ο τάφος είναι διακοσμημένος με σκηνές που απεικονίζουν τον βασιλικό ιερέα με τη μητέρα, τη γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ανακοινώσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ο «Wahtye» ήταν ιερέας υπό τον βασιλιά Νεφερίκκαρε κατά την πέμπτη δυναστεία (2500-2300 π.Χ.). Συνολικά, ο θάλαμος ταφής περιέχει 18 γωνίες με 24 αγάλματα.

Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στον Κώστα Γαβρά

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε για το σύνολο της καριέρας του από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου με ειδικό βραβείο στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων που πραγματοποιείται απόψε στο Teatro de la Maestranza της Σεβίλλης.

«Τα συναισθήματα είναι πολλά, η τιμή είναι μεγάλη. Αφιερώνω το βραβείο στη γυναίκα μου που μένει μαζί μου παρά τις δυσκολίες. Ευχαριστώ επίσης τον Βιμ Βέντερς και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Δίνουν ένα παράδειγμα του πως πρέπει να είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση σήμερα. Αλλά, απόψε, εδώ, βλέπουμε ότι μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, από διαφορετικές χώρες, από διαφορετικές κουλτούρες και από διαφορετικές ταινίες και ν’ αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» δήλωσε ο Έλληνας σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου ενώ όλοι στην αίθουσα ήταν όρθιοι και χειροκροτούσαν.

Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το σκηνικό του καιρού για την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια της χώρας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα δούμε μέσα στην ημέρα από τα δυτικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα δυτικά γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.

Διαβάστε αναλυτική πρόβλεψη εδώ