Κλείνουν και επίσημα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα
Κοινωνία

Κλείνουν και επίσημα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα

Κλείνουν και επίσημα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα

Ποια σχολεία εξαιρούνται;

Κλείνουν για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας λόγω της πανδημίας όπως ανακοίνωσε και επίσημα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων όπως είπε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από τις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση των δημοτικών η οποία -σε  αντίθεση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια- θα γίνεται μεσημεριανές ώρες ώστε να μη συμπίπτουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στην πλατφόρμα και να διευκολυνθούν οι οικογένειες.

Η διδακτική ώρα θα είναι 30 λεπτά και το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 2 το μεσημέρι και θα ολοκληρώνεται στις 5 για τα δημοτικά και στις 4.20 για τα νηπιαγωγεία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ2 ξεκινά εκ νέου από τις 16 Νοεμβρίου να προβάλει μαθήματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης όπως έγινε στο πρώτο lockdown.

https://streamable.com/l928y1

H απόφαση των λοιμωξιολόγων

H απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, παρότι όπως ξέρουμε οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους.

Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.