Κολωνός: «Δεν έχει βρεθεί τίποτα που να αποδεικνύει τη μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης»
Κοινωνία

Κολωνός: «Δεν έχει βρεθεί τίποτα που να αποδεικνύει τη μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης»

Κολωνός: «Δεν έχει βρεθεί τίποτα που να αποδεικνύει τη μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης»

Η δικηγόρος του 54χρονου στο «Χαμογέλα και πάλι»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό και μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ετοιμάζονται ακόμα έξι εντάλματα σύλληψης.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί είναι ένας οδοντίατρος και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος, οι οποίοι κινούνταν στη γειτονιά της 12χρονης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» η Μαρία Κουρτέση, δικηγόρος του 54χρονου βασικού κατηγορούμενου, σημείωσε πως ο κατηγογορούμενος δεν αποδέχεται την κατηγορία της μαστροπείας, ενώ έκανε λόγο για διασταύρωση όσων ισχυρίζεται στις καταθέσεις της η 12χρονη.

«Αυτή η υπόθεση είναι θλιβερή, είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινωνία και τα δικανικά χρονικά. Δεν έχει ξαναέρθει τέτοια υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη. Η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για την εμπλοκή του 54χρονου για τη περίπτωση μαστροπείας», δήλωσε.

«Δεν τίθεται ζήτημα εάν αμφισβητείται ευθέως αυτό που κατέθεσε το παιδί, αλλά το πως διασταυρώνεται αποδεικτικά αυτό το οποίο λέει. Το θέμα είναι ότι επειδή από μόνη της μία κατάθεση είναι ελλιπές αποδεικτικό μέσο και θα πρέπει να διασταυρωθούν οι καταθέσεις του παιδιού. Στα κακουργήματα της μαστροπείας κατάσχουμε υλικό, ψηφιακά πειστήρια, τα οποία ερευνούν οι Αρχές ενδελεχώς. Όσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ και των υπολογιστών. Εκεί δεν έχει βρεθεί τίποτα και με επίσημη απάντηση της εφαρμογής Blindchat δεν έχει βρεθεί εγκατεστημένη, αλλά ούτε έχουν βρεθεί οι υπόλοιπες εφαρμογές, όπως το Tinder, και αναζητήσεις σε site».

«Από τις αντιφάσεις της 12χρονη συνελήφθη η μητέρα της»

Η δικηγόρος ισχυρίστηκε πως δεν έχει αποδειχθεί η εμπλοκή του 54χρονου βασικού κατηγορούμενου στη μαστροπεία, ενώ ο ίδιος δηλώνει αθώος για αυτή την κατηγορία.

«Αυτό το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μαστροπεία. Έχει παραδεχτεί αυτό που έχει παραδεχτεί (σ.σ.: την πράξη της ασέλγειας) και από εκεί και πέρα, τις λοιπές κατηγορίες δεν τις αποδέχεται. Δεν έχει αποδειχτεί η εμπλοκή του στη μαστροπεία. Θα πρέπει να βρεθεί ένα μήνυμα, μία επαφή, να βρούμε ένα συνοδό αποδεικτικό στοιχείο. Δεν υπάρχει».

«Το κοριτσάκι αυτό είναι ένα θύμα μία φοβερής ιστορίας από πολλούς παιδόφιλους. Εδώ όμως κανένας δεν προβληματίστηκε πως μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σε τέσσερις μήνες, τόσοι άνδρες, τόσες συνευρέσεις, τόσες κακοποιήσεις, κανένας δεν κατάλαβε; Ούτε η οικογένεια, ούτε η γειτονιά; Πως μπορεί ένα παιδί που είναι σε δυσμενή θέση να δίνει καταθέσεις; Πως μπορεί αυτό το παιδάκι να εξηγήσει στον ίδιο του τον εαυτό πως γίνεται μέσα σε τέσσερις μήνες να είχε συνομιλήσει με 213 άτομα, να έχει συνευρεθεί με 40-50 άτομα, να έχει τόσες εφαρμογές που χρησιμοποιεί, να βρίσκεται με τόσα χρήματα. Έρχεται λοιπόν στην τέταρτη κατάθεσή του και από τις αντιφάσεις του συλλαμβάνεται η ίδια του η μητέρα», είπε η Μαρία Κουρτέση.

Η δικηγόρος τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς της για την υπόθεση της 12χρονης.