Κοινωνία

Κόμμα για τα Ζώα: “Να μην τα εγκαταλείψουμε στην πανδημία…”

Κόμμα για τα Ζώα: “Να μην τα εγκαταλείψουμε στην πανδημία…”

"Τα ζώα συντροφιάς δεν κολλάνε τον κορονοϊό"

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού η πραγματικότητα που ξέραμε ως σήμερα έχει αλλάξει ριζικά και ο φόβος είναι ένα από τα κυρίαρχα αισθήματα που βιώνουμε καθημερινά.

Ο φόβος αυτός γεννά την παραπληροφόρηση, τα fake news και πολλές ακόμη παράλογες πεποιθήσεις στους ανθρώπους, οδηγώντας τους σε σπασμωδικές κινήσεις και λάθη.

Μία εξ αυτών είναι ότι τα ζώα μπορούν να προσβληθούν και ως αποτέλεσμα να μεταδώσουν τον COVID-19 στους ανθρώπους με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων να τρομοκρατούνται με αυτήν τη σκέψη και να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τους πιστούς τους φίλους. Ακόμη, όσοι φιλόζωοι φρόντιζαν αδέσποτα ζώα, τώρα έχουν δεύτερες σκέψεις για το εάν πρέπει να έρθουν σε επαφή με κάποιον σκύλο ή κάποια γάτα.

Το Κόμμα για τα Ζώα, σε ανάρτησή του επεσήμανε ότι ο κορονοϊός κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παγκόσμια καταστροφή για όλα τα ζώα και απεύθυνε θερμή έκκληση στους πολίτες να μην τα εγκαταλείψουν την περίοδο της κρίσης.

“Οι μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές κρίσεις πάντα έπλητταν περισσότερο τους πιο αδύναμους και τα ζώα. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του COVID-19 σε ευκαιρία για καλύτερη κοινωνία, θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Είναι ευθύνη όλων των διαμορφωτών κοινής γνώμης να γίνει κτήμα μας πως ‘τα ζώα συντροφιάς δεν μπορούν να διασπείρουν τον COVID-19’, όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), έγραφε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

“Το δίκτυο προστασίας που τα καλύπτει όλα αυτά τα χρόνια (μεμονωμένοι φιλόζωοι και φιλοζωικές οργανώσεις, καταστήματα εστίασης, ακτιβιστές κ.λπ.) καταρρέει στις ερημωμένες πόλεις. Έχουμε ευθύνη να οργανώσουμε τον μηχανισμό που θα το αντικαταστήσει. Ακόμα και σε περίπτωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας, να επιτραπεί στους φιλόζωους να συνεχίσουν να ταΐζουν και να ποτίζουν τα αδέσποτα, τόνισαν τα μέλη της παράταξης όσον αφορά τη φροντίδα στα αδέσποτα.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μέριμνα και την περίθαλψη των ζώων όσων νόσησαν, εξηγώντας πως δεν πρέπει να παραμεληθούν και να μείνουν μόνα τους.

“Να εξασφαλίσουμε πως τα ζώα συντροφιάς όσων ασθενούν, ιδίως των μοναχικών ατόμων, θα έχουν φιλοξενία και περίθαλψη. Να είμαστε βέβαιοι πως αν πάμε στο νοσοκομείο, θα βρούμε το ζωάκι μας σε καλή κατάσταση όταν επιστρέψουμε”.

Το Κόμμα για τα Ζώα ιδρύθηκε στην Ελλάδα φέτος τον Φεβρουάριο από Έλληνες φιλόζωους και εκπρόσωποί του είναι οι: η Χριστίνα Παπή, η Γκιζέλα Μαγκλή και η Μαρία-Αστραδενή Σκούρτα.

Exit mobile version