Κωνσταντίνα Κούνεβα: «Μέσα από την Ιωάννα ξαναβίωσα τη δική μου τραγωδία»
Κοινωνία

Κωνσταντίνα Κούνεβα: «Μέσα από την Ιωάννα ξαναβίωσα τη δική μου τραγωδία»

Κωνσταντίνα Κούνεβα: «Μέσα από την Ιωάννα ξαναβίωσα τη δική μου τραγωδία»

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τη δική της επίθεση με βιτριόλι. Πώς είναι σήμερα;

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μια υπόθεση που την πονάει καθώς και η ίδια το 2008 δέχτηκε παρόμοια επίθεση κατά την επιστροφή της από τη δουλειά. Συγκεκριμένα, άγνωστοι την περιέλουσαν και την ανάγκασαν να καταπιεί οξύ, προκαλώντας απώλεια της όρασή της από το ένα μάτι, αλλά και βλάβες στα εσωτερικά της όργανα.

Τι είπε για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για την επίθεση, μπορούσα να καταλάβω πως νιώθει η Ιωάννα και ήταν δύσκολο και για μένα. Το οξύ σε καίει για 20 μέρες. Αυτές τις 20 μέρες οι γιατροί δεν μπορούν να βοηθήσουν, παρά μόνο ελάχιστα. Οι πόνοι τελειώνουν μετά από χρόνια και ίσως και ποτέ. Είναι μεγάλη απώλεια στη ζωή να έχεις τόσο μεγάλους τραυματισμούς. Ένας καμένος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι λειτουργικός. Έχει πολλούς περιορισμούς. Είναι αδύνατον».

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τη δική της επίθεση με βιτριόλι. Πώς είναι σήμερα;

«Η κοινωνία και οι γιατροί με βοήθησαν πάρα πολύ. Είχα φύγει τρεις φορές από τη ζωή και ξαναγύρισα, τις 20 πρώτες μέρες. Στο Παρίσι δεν πιστεύουν ότι ένας τόσο καμένος άνθρωπος ζει. Οι γιατροί με γύρισαν στη ζωή τρεις φορές. Έχω πρόβλημα με τον οισοφάγο. Ο καμένος ιστός κάνει κάποια συρρίκνωση μέσα μου. Συνέχεια με γιατρούς, θεραπείες και προσπάθειες».

Η Ιωάννα είπε ότι πήρε δύναμη από την επικοινωνία με την Κούνεβα

«Ένα διάστημα έπαιρνα πληροφορίες από τον πατέρα της. Μετά κουράστηκε, τον πονούσε και σταματήσαμε την επικοινωνία. Με βρήκαν κάτι ξαδέλφες της στο facebook και ξαναξεκίνησε η επικοινωνία. Η Ιωάννα κατάφερε μετά από πολύ καιρό να μιλήσει στο τηλέφωνο. Τώρα μιλάμε με την Ιωάννα στο τηλέφωνο. Τις δίνω συμβουλές. Προσπαθώ να την προστατέψω από επιτήδειους» και συνέχισε:

«Η Ιωάννα είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Χρειάζεται μεγάλη στήριξη και αρκετή δουλειά. Είναι νέο κορίτσι και είναι αρκετά πειθαρχημένη».

Πώς κρίνει την απόφαση της Ιωάννας να παραβρεθεί στη δίκη

«Είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό που κάνει, να βλέπει τη δράστιδα. Μακάρι να την ωφελήσει και ψυχολογικά. Ας ξεκαθαρίσει και κάποια κομμάτια της υπόθεσης».

Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για τις ποινές;

«Πρέπει να υπάρξει μεγάλη ποινή για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις».