Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη μία γυναίκα για τη θανατηφόρα έκρηξη με τους έξι νεκρούς
Κοινωνία

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη μία γυναίκα για τη θανατηφόρα έκρηξη με τους έξι νεκρούς

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη μία γυναίκα για τη θανατηφόρα έκρηξη με τους έξι νεκρούς

Ακόμα 45 άτομα έχουν συλληφθεί

Έξι νεκροί και 80 τραυματίες, 30 από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από την έκρηξη, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες και μια Ελληνίδα η κατάσταση της οποίας δεν εμπνέει ανησυχία.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη η τουρκική αστυνομία εισέβαλε σε διαμέρισμα της Κωνσταντινούπολης, όπου συνέλαβε μια γυναίκα. Οι Αρχές έκανα φύλλο και φτερό το σπίτι της και βρήκαν χρήματα, διάφορα έγγραφα και όπλα.

«Πριν από λίγο το άτομο που εκτέλεσε την επίθεση αφήνοντας τη βόμβα συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης. Εκτιμούμε ότι οι οδηγίες για την επίθεση ήρθαν από το Κομπάνι» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπασίρ, πολίτη Συρίας που παραδέχθηκε ότι είχε εκπαιδευτεί από Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Live News του MEGA.

Η γυναίκα φαίνεται να περίμενε επί 45 ολόκληρα λεπτά σε ένα παγκάκι. Μερικά δευτερόλεπτα αφότου έφυγε πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μια γυναίκα να απομακρύνεται βιαστικά από την περιοχή πριν από την έκρηξη.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε άλλους 45 και οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση που οργάνωσαν Κούρδοι μαχητές του PKK.

Ξεκληρίστηκαν οικογένειες

Ένα 9χρονο κορίτσι, η Εκρίν Μεϊνταν, είναι μεταξύ των νεκρών. Έκανε βόλτα στην οδό Ιστικλάλ μαζί με τον 34χρονο πατέρα της Γιουσούφ είχε έρθει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον αρραβώνα κάποιου συγγενή τους.

«Ήταν μια τραγωδία. Αυτό συνέβη. Οι άνθρωποι πάλευαν για τη ζωή τους» δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα ζευγάρι. Οι Αντέμ Τοπκάρα και Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα. Είχαν παντρευτεί το 2020 και είχαν αποκτήσει ένα παιδάκι. Τους βόλευε να ψωνίζουν στον πολυσύχναστο δρόμο γιατί άφηναν την κόρη τους στη γιαγιά της.

Άλλη μια γυναίκα μαζί με την 15χρονη κόρη της είναι τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης.

«Υπήρχε φωτιά και δίπλα διάσπαρτες σοροί με κομμένα άκρα. Ένας άνδρας είχε χάσει το πόδι του. Ήταν μια φρικτή εικόνα. Οι πάντες γύρω μου ήταν τρομοκρατημένοι και πανικόβλητοι. Υπήρχαν αρκετοί τραυματίες που αιμορραγούσαν από τα αυτιά και τα πόδια τους. Πολλοί έκλαιγαν» αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.