Κορονοϊός: Από Δευτέρα ξεκινούν έλεγχοι στις εισόδους των σούπερ μάρκετ
Κοινωνία

Κορονοϊός: Από Δευτέρα ξεκινούν έλεγχοι στις εισόδους των σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός: Από Δευτέρα ξεκινούν έλεγχοι στις εισόδους των σούπερ μάρκετ

Τι να περιμένουν οι καταναλωτές;

Από Δευτέρα ξεκινούν οι έλεγχοι στις εισόδους των σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στο “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι πρόσφατες εικόνες συνωστισμού στα ταμεία ως επιπλέον μέτρο για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Ο αριθμός των καταναλωτών που θα μπαίνει στον χώρο θα εξαρτάται με τα τετραγωνικά του καταστήματος σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ακόμη, ο υφυπουργός ανέφερε τα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιούν και παραδόσεις κατ’ οίκον ακόμα και τις Κυριακές, ενώ θα δέχονται παραγγελίες τηλεφωνικά ή και μέσω διαδικτύου.

Στο τραπέζι έχει τεθεί και το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα ωράρια των σούπερ μάρκετ, όπου και θα εξεταστεί εκτενέστερα μέσα στην εβδομάδα.

“Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δε θα τα χρειαστούν”, είπε ο υφυπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δείξει καμία ανοχή σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

“Θα είμαστε αμείλικτοι. Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος. Γι’ αυτό και έκλεισαν και τα παζάρια που γίνονταν σε Σχιστό και διάφορες άλλες περιοχές”, ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης.