Κορονοϊός: Απολύμανση σε τηλεοπτικό σταθμό
Κοινωνία

Κορονοϊός: Απολύμανση σε τηλεοπτικό σταθμό

Κορονοϊός: Απολύμανση σε τηλεοπτικό σταθμό

Και σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Η 40χρονη που νοσηλεύεται ως το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα φαίνεται ότι ήταν η αιτία που έγινε απολύμανση σε τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η γυναίκα είναι παντρεμένη με στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας που συστεγάζεται με τηλεοπτικό σταθμό στα νότια προάστια, με αποτέλεσμα ο σταθμός να κάνει προληπτική απολύμανση.

Εξάλλου, η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία εργάζεται η γυναίκα προέβη σε ανακοίνωση ότι έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

“H Tράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19. (σ.σ. πρόκειται για το τρίτο κρούσμα, τη νεαρή γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό)

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

• απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020

• εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

• εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα

• εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr”

https://streamable.com/6ptgy

Με στοιχεία από το ΑΠΕ