Κορονοϊός: Νεκρός ο 52χρονος (και υγιής) πρώην CEO της Goodyear
Κοινωνία

Κορονοϊός: Νεκρός ο 52χρονος (και υγιής) πρώην CEO της Goodyear

Κορονοϊός: Νεκρός ο 52χρονος (και υγιής) πρώην CEO της Goodyear

Οι εξομολογήσεις των αγαπημένων του προσώπων στην εκπομπή "Μαζί σου" - Στο νοσοκομείο και ο 24χρονος γιος του

Ανάμεσα στα θύματα του κορονοϊού είναι ο 52χρονος πρώην CEO της Goodyear, Νίκος Σπανός, ο οποίος κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Ο άτυχος άνδρας που δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, έχασε τη μάχη μετά από μερικές ημέρες με υψηλό πυρετό, ενώ ο 24χρονος γιος του νοσηλεύεται κι εκείνος χτυπημένος από τον ιό.

Ο αναισθησιολόγος και διευθυντής του ΕΣΥ, Δημήτρης Μανίκης μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για την τραγική απώλεια του 52χρονου.

“Η ιδιαιτερότητα είναι ότι εξελίσσεται ραγδαία η κατάσταση από τη στιγμή που κανείς θα αρχίσει να ανεπαρκεί αναπνευστικά”, τόνισε ο γιατρός για τον κορονοϊό.

“Τότε πρέπει να διασωληνωθεί”, τόνισε ακόμα, αναφέροντας ότι και αυτή η διαδικασία κρύβει τους δικούς της κινδύνους.

“Έχουμε πολύ λίγα δευτερόλεπτα στη διάθεσή μας για το κάνουμε αυτό’, υπογράμμισε.

“Είναι μία μάχη. Είναι δύσκολο”, δήλωσε ακόμα ο γιατρός.

https://streamable.com/3udfuj

Οι εξομολογήσεις των συγγενών του

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η συγκλονιστική εξομολόγηση της πρώην συζύγου και του γιου του άτυχου Νίκου Σπανού.

“Ήταν πολύ καλά, κάπνιζε μέχρι τις γιορτές και μετά το είχε κόψει”, δήλωσε η γυναίκα, αναφέροντας ότι επί τέσσερις ημέρες είχε πυρετό και μίλαγε με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η επαφή ήταν κάποιο φιλικό πρόσωπο, το οποίο νοσηλεύτηκε και έχει πάρει εξιτήριο, ενώ μίλησε και για τον γιο της που νοσηλεύεται με κορονοϊό.

“Ο γιος μου πάει καλά τώρα. Τον πήγαν στον ‘Ευαγγελισμό’ και από εκεί πήγε στην ‘Παμμακάριστο'”, δήλωσε, αναφέροντας ότι το παιδί της είναι μόλις 24 ετών.

“Τον πήρε ο ιός. Δυστυχώς, ο κορονοϊός, αυτό δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος, χτυπάει και ανθρώπους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, όπως και εμένα”, δήλωσε ο νεαρός για τον χαμό του πατέρα του.

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του Νίκου Σπανού.

“Δυστυχώς, δεν κατάφερα να μιλήσω με το παιδί μου, μόνο με μηνύματα είχαμε επικοινωνία. Αυτό που ζω, να μην συμβεί σε κανέναν. Σαν χθες πέθανε ο πατέρας του και σήμερα πέθανε το παιδί μου’, είπε.

https://streamable.com/g99088